Imate psa ili mačku? Evo šta to govori o vašoj ličnosti

Autor: Republika

Lifestyle

03.04.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Volite li više mačke ili pse? Odgovor na ovo pitanje može da otkrije mnogo toga o vašoj ličnosti i karakteru.

RepublikaFoto: Republika.rs
Naši krznavi drugari!

Ljubitelji pasa su ekstrovertni, a ljubitelji mačaka introvertni 

Istraživanje psihologa Samuela D. Goslinga i njegovog tima potvrdilo je mišljenje kako su ljubitelji pasa uglavnom društveniji od ljubitelja mačaka. Potonji često vole da se osame i cene vreme provedeno unutar svoja četiri zida bez prisustva drugih ljudi, dok su vlasnici pasa ekstrovertni i obožavaju boravak u društvu. 


Izvođenje psa u šetnju samo je po sebi aktivnost koja u većini slučajeva zahteva gotovo svakodnevnu komunikaciju s nepoznatim ljudima, pa su vlasnici pasa pravi majstori u uspostavljanju kontakata s potpunim strancima. S druge strane, osobe koje vole mačke često su introvertne i izbegavaju "bespotrebnu" komunikaciju s nepoznatim ljudima. 

"Mačkoljupci" su individualci, a osobe koje vole pse igraju prema pravilima 

Nekoliko istraživanja pokazalo je da vlasnici mačaka nisu konformisti. Odlikuje ih individualizam. Prema mišljenju stručnjaka, ova karakteristika zapravo je preslikavanje osobine mačaka, koje su poznate po tome da ne vole da se prilagođavaju vlasnicima, nego se mi prilagođavamo njima.

Prema predrasudama, osobe koje vole mačke smatraju se neurotičnim, ali većina istraživanja to nije potvrdila. Upravo suprotno, vlasnici mačaka pokazali su se kao emocionalno stabilne osobe. Ljubitelji pasa takođe mogu da budu individualci s izraženim nekonformističkim stavovima, ali za razliku od osoba koje vole mačke, bez problema igraju prema pravilima društva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading