Želite ljubimca, ali nemate vremena za šetnje? PRAVI IZBOR ZA VAS SU RIBICE

Autor: apetit.rs

Lifestyle

23.03.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko volite životinje, a nemate vremena za šetnju i igranje sa njima, ribice mogu biti pravi izbor za vas. Evo šta treba da znate o ribicama kao kućnim ljubimcima.

RepublikaFoto: pixabay.com
  • Od vas neće zahtevati da se sa njima igrate. Hrana i nega koštaju manje nego hrana i nega ostalih kućnih ljubimaca. Kao kućne ljubimce počeli su da ih čuvaju najpre u Japanu i Kini.
  • Smatra se da imaju umirujući efekat na ljude koji ih posmatraju. Za razliku od pasa i mačaka, neće postati nervozne ako ih ostavite na par dana.
  • Nabavka akvarijuma jeste izdatak, a ovo su stvari  o kojima treba voditi računa: veći akvarijum je uvek bolji, ali vodite računa koje ribice planirate da udomite, jer neke vrste ribica ne mogu da žive zajedno.
  • Akvarijum treba biti smešten dalje od izvora dnevne svetlosti i dalje od izvora toplote u stanu. Temratura u akvarijumu mora biti konstantna bez ozbira za koju vrste ribice se odlučite.
  • Oprema za akvarijum uključuje različite filtere, maske, dekorativne pozadine i postere. Računajte da će od kupovine prvih ribica do akvarijuma kakvog želite proći neko vreme dok ne definišete i nabavite sve što želite.
  • Hrana za ribice je raznovrsna i možete se odlučiti za bilo koju vrstu suvih listića. Međutim, važno je s vremena na vreme promeniti hranu.
RepublikaFoto: pixabay.com
  • Iako ribe smatramo mirnim kućnim ljubimcima koje od vas ne zahtevaju da se sa njima igrate, neke vrste mogu naučiti da komuniciraju sa vlasnikom, čak ih možete isdresirati da izvode trikove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading