OVO JE NAJTUŽNIJI PAS U ZEMLJI" Iz toplog doma vraćen u azil, radnici muku muče šta da urade sa njim

Autor:

Lifestyle

09.11.2023

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresna priča o ostavljenom psu Trefu u Hrvatskoj, koji je sada ponovo završio u azilu, izazvala je veliku pažnju i ogorčenje javnosti.

OVO JE NAJTUŽNIJI PAS U ZEMLJI" Iz toplog doma vraćen u azil, radnici muku muče šta da urade sa njim

Foto: facebook

Tref je, prema rečima Jutarnjeg lista, trenutno najtužniji pas u Hrvatskoj, ali to ne znači da nema još nesrećnijih od njega. Ipak, njegova sudbina je posebno tužna zbog činjenice da je već jednom bio spašen i udomljen, ali je ponovo ostavljen.

Kako piše Jutarnji list, Tref je bio na ulici pre nego što je došao u osječki azil i pronašao dom pun ljubavi. Bio je presrećan kada je za njim zazvonilo azilsko zvonce, što znači da je udomljen, i krenuo u svoj novi život. Međutim, njegova sreća je kratko trajala, jer je nedavno ponovo završio u azilu.



Prema rečima volonterke azila, Tref je bio vrlo srećan kod svoje dojučerašnje porodice. Živeo je u stanu, igrao se i bio voljen. Ali, kako se ispostavilo, dolazak novog člana u porodicu je bio razlog da ga ponovo ostave. I to na vrlo okrutan način, kao da nikad nije ni bio njihov. Zaposlenici azila kažu da se Tref trenutno jako plaši i da ne znaju kako da mu pomognu.

Ono što je posebno uznemirilo javnost jeste činjenica da su Trefovi vlasnici potpisali ugovor u kojem su naveli da ne postoji situacija u kojoj bi se odrekli vlasništva nad psom, a onda su to učinili upravo zbog dolaska deteta u porodicu. Volonterka azila ističe da su se čak i svađali sa njima jer nisu hteli da plate naknadu za vraćanje psa, što je uobičajena praksa u takvim situacijama.

Sada se za Trefa traže "kumovi" koji bi mu finansijski pomogli da ostane u azilu, dok se ne pronađe novi dom za njega. Nadamo se da će ovaj put biti usvojen od strane ljubaznih i odgovornih ljudi koji će mu pružiti pravi dom, pun ljubavi i pažnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading