BORA NAHRANIO ŽIVOTINJE: Donirao pet tona hrane za napuštene pse!

Autor:

Lifestyle

02.03.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni pevač je uspeo da udomi i slepo mače Stevu Vondera, staro 30 dana, koje je sa suprugom pronašao na ulici.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Bora i Steva Vonder

Legendarni pevač i pesnik Bora Đorđević ponovo je pokazao je veliku humanost pošto je donirao pet tona visokokvalitetne hrane za pse ljudima koji se svakodnevno brinu o napuštenim životinjama.

ANONIMNI HEROJI

- Sticajem okolnosti, u saradnji sa "Pet centrom" došli smo u situaciju da raspolažemo određenom količinom hrane za životinje. Dubravka i ja smo se potrudili da hrana stigne u prave ruke jer ima puno lažnih prijatelja životinja - rekao je za Srpski telegraf frontmen Riblje čorbe i dodao da je on uradio samo ono što je smatrao savesnim, a da su pravi heroji ove priče ljudi koji spasavaju životinje čak i kada to po njih može biti opasno, a to su anonimni heroji. To su Fahrudin Caki Bravo, taksista iz Sarajeva, koji u sred zime skače u hladnu vodu da spase psa, Ana Kojić, koja je dobila batine od komšija idiota, i Saša Pešić, entuzijasta iz Niša, rekao nam je legendarni pevač.

Hranu su dobili i Slaven Stevilić, Dušanka Brajić i Vladanka iz Čačka, koji su pomogli Bori da udomi slepo mače staro 30 dana, koje je on nazvao Steva Vonder.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Steva Vonder
RepublikaFoto: Privatna arhiva
Steva Vonder sa svojim kumom Borom u novembru 2016. na Kopaoniku
RepublikaFoto: Privatna arhiva
Steva Vonder nakon udomljavanja u decembru 2017. godine kod Džonija

- Steva je pronađen na Kopaoniku. Padao je sneg. Bio je gadan minus. Kada sam se sa suprugom i prijateljima vraćao iz restorana u sobu, Lara je nešto nanjušila i počela da laje, a polusmrznuto mače je počelo da mjauče iz sveg glasa. Naravno da ga je supruga pokupila i odnela u sobu. Ispostavilo se da je Steva jedino preživelo mače od nekoliko njih koji su bili ostavljeni da uginu - objašnjava Bora i ne skriva zadovoljstvo što Steva sada ima topli dom kod Džonija u Čačku, gde živi sa još dve mačke i psom.

LJUBITELJ PASA

Bora Đorđević još odmalena obožava ulične pse, džukce. Danas ima dva psa jorkširskog terijera Laru i Mašu, koja nema rasu. Za Laru kaže da je evropski pas sa evropskim manirima jer je nakon jedne posete veterinaru dobila papire, a za Mašu da je dosta starija i da on ne bi želeo da ona živi u evropskoj zajednici. Ono što Bora misli o psima može se sažeti u jednoj prostoproširenoj rečenici i prilično jednostavnoj glasi: "Psi su zaista zahvalna bića."

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Borin pas Lara danas
RepublikaFoto: Privatna arhiva
Lara u trenutku usvajanja
RepublikaFoto: Privatna arhiva
Lara na venčanju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mira

02.03.2018 21:29

Svaka cast! Nek se i drugi ugledaju na Boru,i ja hranim nekoliko pasa i macaka.