Novi vid vaspitne mere: O NAPUŠTENIM ŽIVOTINJAMA OD SADA ĆE BRINUTI MALOLETNI POČINIOCI KRIVIČNIH DELA!

Autor: Republika.rs

Lifestyle

14.03.2021

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje ljubitelja životinja i prirode "Zelene šape" zaključilo je sa Centrom za socijalni rad u Zrenjaninu sporazum o saradnji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovim sporazumom regulisano je uključivanje maloletnih počinilaca krivičnih dela u društveno koristan rad, kao vid vaspitne mere. Oni će biti uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj pomoć napuštenim životinjama i prirodi.


- Svaka pomoć nam je potrebna, a na ovaj način uradićemo mnogo toga korisnog za celu zajednicu. Svrha ove vaspitne mere jeste da se utiče na razvoj i jačanje lične odgovornosti maloletnika, na vaspitavanje i pravilan razvoj njegove ličnosti, kako bi se obezbedilo njegovo ponovno uključivanje u društvenu zajednicu. Svrha rada, odnosno posla koji maloletnik treba da obavi, mora biti usmerena prvenstveno na uklanjanje štetnih posledica krivičnog dela zbog čijeg činjenja mu je izrečena posebna obaveza - objašnjavaju u udruženju "Zelene šape".

Aktivisti ovog udruženja se nadaju da će na ovaj način pravilno usmeriti i naučiti maloletnike pravim vrednostima. Samim tim, uradiće puno za dobrobit životinja i prirode.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading