POKAŽITE IM DA IH VOLITE: Evo kako ljubimci mogu da osete vašu ljubav!

Autor: Republika

Lifestyle

05.02.2021

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saveti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto Ilustracija

Mnogim vlasnicima prvo padne na pamet davanje gomile poslastica ljubimcu kada žele da mu pokažu ljubav, ali to nije baš najzdravije rešenje. Kako se sve više ljubimaca bori sa gojaznošću, izdvojili smo za vas nekoliko načina kako ljubimcu možete pokazati ljubav na drugačiji način.

Naučite njihov jezik 

 Svi ljubimci, bilo da su u pitanju kuce, mace, zečevi ili zamorci imaju svoj način međusobne komunikacije. Kada želite svom ljubimcu da „izjavite ljubav“ najbolje je da se dobro upoznate sa njegovim ponašenjem i naučite šta je vaše poželjno ponašanje prema njemu a šta nije. Primera radi, mnogi psi ne vole da ih neko grli, a prema Američkom kinološkom savezu mnogi psi ovo tumače kao znak prevlasti i to mogu smatrati zastrašujućim, dok je kod ljudi grljenje način pokazivanja privrženosti i ljubavi.


Mazite ih 

Skoro svi ljubimci, bez obzira na njihovu vrstu obožavaju da ih neko mazi i češka. Ono što je neophodno jeste da naučite koje delove tela vaš ljubimac najviše voli i da ga češkate upravo u tim „zonama“. Primera radi, kunići uživaju u maženju po obrazima i glavi, ali generalno loše reaguju ukoliko im neko dira noge i stomak.

RepublikaFoto: facebook.com/SPANS/printscreen


Igrajte se sa njima 

 Igranje sa ljubimcem je još jedan odličan način da mu pokažete da ga volite. Trudite se da provodite što više vremena sa njima u igri i zabavi, a to će ih pored toga da se osećaju voljeno držati i intelektualno stimulisanim što je više nego neophodno za svakog zdravog ljubimca. Ukoliko posedujete nekog manjeg ljubimca, sa kojim se ne možete igrati u pravom smislu reči, možete mu nabaviti novu igračku sa kojom će se sam zabavljati i uživati u igri, prenosi " Moj Ljubimac".

 

 


Pustite ih u vaš prostor

Ukoliko dopuštate ljubimcu da uđe u vaš lični prostor, to će oni shvatiti kao siguran znak da ga volite. Ovo je pogotovo važno za pse i mačke. Prema jednom istraživanju, koje je objavilo Paw Culture, dopuštanje ljubimcu da spava sa vama je krajnji znak poverenja, naklonosti i ljubavi prema vašem psu ili mački.

Negujte svog ljubimca  

Mačke i psi vole biti negovani, jer tokom nege dobijaju dodatnu pažnju od svog vlasnika. Redovnim četkanjem i održavavanjem higijene vašeg ljubimca ćete se sa njim dodatno povezati, ali će se i vaš ljubimac osećati kao neko koga volite i o kome brinete.
Vodite računa o njihovom zdravlju – Održavanje vašeg ljubimca snažnim i zdravim jedan je od najboljih načina da mu pokažete koliko ga volite, iz tog razloga nikada nemojte preskakati redovne kontrole i odlaske veterinaru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading