Evo zašto mačke ne vole da se nose u rukama

Autor: republika

Lifestyle

26.09.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici mačaka imaju različita iskustva sa svojim mezimcima, neke mace su mazne i uživaju u izležavanju sa svojim vlasnikom, dok drugima više prija da se drže po strani. Ono što je većini maca zajedničko jeste da ne vole da se nose u rukama i verovatno ste se nekada zapitali zašto je to tako.

RepublikaFoto: pixabay.com

Mačke su dosta nezavisne životinje, njima ne prija da se njihovo kretanje ograničava na bilo koji način. Takođe, one vole same da odlučuju o načinu na koji komuniciraju sa svojim vlasnikom pa je vrlo teško naterati mačku da uradi nešto što njoj nije po volji.

Nekim starijim macama nošenje u rukama može izazvati bol u zglobovima, pa i strah od iznenadnih pokreta i bola može predstavljati razlog da se usprotive uzimanju u naručje.

Takođe, jedan od razloga može biti i nedovoljna socijalizacija mačke, kao i nedostatak poverenja prema vlasniku, a dodatni razlog može biti i strah od ispuštanja.

Nadamo se da smo vam makar malo pomogli da bolje razumete ponašanje vaše mačke, i na kraju zapamtite da mace nikako ne treba prisiljavati na nošenje i grljenje jer im to može izazvati ozbiljan stres.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading