Veterinar za kornjače: Par saveta kako da vaš ljubimac ostane u top formi

Autor: republika

Lifestyle

29.08.2020

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako postupate dosledno i odgovorno prema svojoj kornjači, obezbedićete joj dug život i dobro zdravlje. Različitim stvarima možete ugroziti njen život. Vaša kornjača biće zdrava ako se ponaša veselo, redovno konzumira hranu, pliva po vodi, ima čvrst oklop. Oči vaše kornjače biće blistave i čiste kada je zdrava.

RepublikaFoto: pixabay.com

Bolesti koje najčešće mogu pogoditi kornjače su:

Gojaznost – Događa se onda kada vaša kornjača uzima hranu u većoj meri nego što je predviđeno za nju. Zato bi bilo poželjno da vodite računa šta vaša kornjača konzumira kao obrok kao i koliko često joj dajete hranu.

Upala pluća – Ovo oboljenje najčešće se dešava kada je temperature vode u akva – terarijumu suviše niska, pa shodno tome kornjači stradaju disajni organi. Oboljenje se leči injekcijama, a može dovesti i do smrti ukoliko se blagovremeno ne kontaktira veterinar.

Upala očiju – Dešava se kada voda u kojoj kornjača boravi nije čista i kada se higijena njenog prostora ne obavlja kako je predviđeno. Bolest se odražava natečenim kapcima, kao i nemogućnosti da iste otvori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading