BUDIMO HUMANI: Udomite macu na Sajmu medija!

Autor:

Lifestyle

25.10.2017

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski Telegraf i društvo Le PETit će na Sajmu medija prirediti humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici!

RepublikaFoto: e-stock/J. Jovanović
Pronađite svog novog člana porodice

Kao što već znate, Srpski telegraf i njegov portal Republika imaju svoj štand na Sajmu medija i informisanja.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite na Beogradski sajam u četvrtak 26. oktobra, pronađite i udomite macu svog života i tako unesite iskricu radosti u svoj dom! 

Dođite da predemo zajedno!

Na Sajmu medija, na štandu Srpskog telegrafa od 11 do 18 časova će biti ponuđene lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje, sve spasene sa ulice. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremne i zdrave odu u nove domove.

Sve mace prošle su veterinarski pregled, odnegovane su, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u stanu.

Društvo Le PETit će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu i pomoći oko čipovanja, vakcinisanja i sterilizacije mace kada dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

Brigom za životinje do humanijeg društva

Akcija udomljavanja se organizuje radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano, već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane „odgajivačnice”, rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

RepublikaFoto: e-stock/J. Jovanović
Slatke male mace vas čekaju

Težnja aktivista okupljenih oko društva Le PETit jeste da se skretanjem pažnje javnosti na problem napuštenih životinja utiče na strukture vlasti i lokalne samouprave da ovom problemu pristupe ozbiljno i da se podstakne primena inače veoma dobrog Zakona o dobrobiti životinja iz 2009. godine. Pomenuti zakon propisuje mere zaštite uličnih životinja i načine njihovog zbrinjavanja i na te poslove obavezuje lokalne samouprave. Nažalost, rad na sprovođenju tog zakona uglavnom se svodi na delanje pojedinaca i grupa entuzijasta.

Mrnjau staratelji – volonteri i entuzijasti

Le PETit mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom napuštenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, izlečili i sterilisali skoro 2.000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom.

Mrnjau staratelji naglašavaju da se ogroman broj napuštenih uličnih životinja može vremenom svesti na prihvatljivu meru jedino sprovođenjem Zakona o dobrobiti životinja, blagovremenom sterilizacijom i odgovornim vlasništvom i podsećaju: odrastanje i život uz ljubimca nije luksuz, već potreba, posebno u gradskim uslovima! Mace nas uče integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti, a deci pomažu da odrastu u brižne, empatične ljude!

Društvo Le PETit – predstavnik Srbije u WCF

Felinološko društvo Le PETit promoviše ideju  odgovornog vlasništva nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2012. godine, a od 2013. je član WCF – World Cat Federation. Društvo Le PETit organizuje Mrnjau vikende, Mrnjau tribine, Mrnjau fest i mnoge druge akcije i priredbe posvećene dobrobiti životinja.

Dragi mačkoljupci i svi koji ćete to tek postati, vidimo se u četvrtak 26. oktobra na Beogradskom sajmu, na Sajmu medija, na štandu Srpskog telegrafa, od 11 do 18 sati. Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading