Od smrada nisam mogao da držim otvorene oči: Došao da pokupi stanarinu, u stanu zatekao užasavajući prizor

Autor: petface, Republika

Lifestyle

23.05.2020

04:13

Kada je vlasnik stana došao da naplati višemesečno dugovanje za stanarinu doživeo je pravi šok. Stanari kojima je iznajmljivao stan su u njemu čuvali veliki broj mačaka, a stan je bio u užasnom stanju. Slučaj je prijavio policiji.

Photo by Jerry Wang on Unsplash
Foto: Ilustracija

Prema gradskim zvaničnicima Saporoa u Japanu, bračni par u pedesetim godinama i njihov sin koji ima trideset godina držali su u kući više od 240 mačaka u krajnje neodgovarajućim uslovima.

Mnoge mačke su bile veoma mršave, veliki broj su bile gluve, a pošto su policija i članovi neprofitne organizacije Niantomo Netvork Hokaido ušli u kuću ušasa zatekli su i veći broj ukočenih tela uginulih mačaka razbacanih po podu.

Jedan od članova organzacije je izjavio: „Ukočene mačke su bile svuda, a smrad je bio toliki da sam jedva držao otvorene oči.“ Tokom ispitivanja zakupci stana su rekli da nisu sprovodili sterilizaciju što je dovelo do nekontrolisanog rasta broja mačaka o kojima više nisu mogli da se brinu na odgovarajući način.

Iz organizacije Niantomo Netvork Hokaido zahtevaju da se prema svim članovima porodice koji su nehumano postupali sa mačkama sprovedu odgovarujeće pravne radnje i da odgovaraju za svoje postupke.

Vlasnik kuće je podneo tužbu i porodica je morala da se iseli. U Japanu se beleži porast slučajeva zlotavljanja životinja. 238 mačaka koje su imale sreću da budu spašene su prebačene u gradski centar za kontrolu životinja i sada im se traže novi domovi.

Dobra vest u svemu je da je većina već za kratko vreme udomljena dok se preostale leče i oporavljaju.

 

Komentari (0)

Loading