Džinovska panda rodila mladunče

Autor: Tanjug

Lifestyle

03.05.2020

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džinovska panda, koju je Kina pozajmila zoološkom vrtu u Holandiji radi razmnožavanja, rodila je mladunče, saopštio je danas taj zoološki vrt. Mama panda Vu Ven i njeno mladunče su dobro, navodi se u saopštenju žoološkog vrta u Renenu. Iz zoološkog vrta poručuju da su "oduševljeni i ponosni što mogu da doprinesu zaštiti ove ugrožene vrste na prirodan način", prenosi AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džinovska panda rodila mladunče

Pol mladunčeta će najverovatnije biti poznat tek za nekoliko meseci, kada napusti "porodilište" sa majkom. Vu Ven i panda muškog pola Sing Ja stigle su u Holandiju 2017. godine, iz pokrajine Sičuan, u okviru programa pozajmice pandi.

Iz zoološkog vrta navode da mladunče pripada i Kini i da može da ostane u Holandiji četiri godine, pre nego što se vrati u tu zemlju kako bi se priključilo tamošnjem programu za razmnožavanje. Oko 420 pandi živi u zoološkim vrtovima i rezervatima, većinom u Kini, dok njih oko 1.864 živi u divljini.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading