PRIZVALI SE PAMETI: Guči više ne koristi krzno

Autor:

Lifestyle

14.10.2017

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna modna kuća pridružila se brendovima poput Calvin Klein, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger i Armani koji su shvatili da korišćenjem krzna u svojim kolekcijama zapravo motivišu ljude da budu okrutni prema životinjama...

Guči će novu politiku početi da primenjuje od kolekcije za proleće 2018. jer je pristupila organizaciji "Fur Free Alliance", koja ima za cilj da završi eksploataciju i ubistvo životinja zbog krzna.

Marko Bicari, predsednik kompanije Guči, ipak, kao jedan od razloga za ovaj poslovni potez navodi to da "krzno nije u trendu":

-  Mislite da je korišćenje krzna i dalje moderno? Ja ne mislim i to je razlog zašto smo odlučili da to više ne radimo. Malo je zastarelo. Kreativnost može da skoči u mnogo različitih smerova umesto korišćenja krzna - kaže Bicari koji objašnjava da je zarada od krzna bila oko 10 miliona evra godišnje, a sada će biti zamenjeno veštačkim krznom, vunom i novim vrstama tkanine.

 

Odluku da se zabrani krzno doneo je kreativni direktor Gučija, Alesandro Mišel, koji je procenio da ova modna kuća treba da prati trend bez krzna.

 

 

Inače, prva velika modna kuća koja je izbacila krzno iz svojih kolekcija je Calvin Klein poskle dogovora sa organizacijom PETA još 1994. godine. Ostali poznati brendovi su odbacili krzno desetak godina kasnije. Ralph Lauren je to učinio 2006., a Tommy Hilfiger 2007.

Ipak, zabrana korišćenja krzna i definitivno zaustavljanje ubijanja životinja u modne svrhe još nije blizu kraja. Tako su aktivisti za zaštitu životinja totalno poremetili septembarski London Fashion Week, ciljajući revije Burberry, Versus Versace i Gareth Pugh (mada niko od tih brendova nije pokazao krzno na modnoj pisti).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading