Kinezi u sve većem strahu od koronavirusa: Kupuju maske čak i za svoje kućne ljubimce

Autor: Republika

Lifestyle

02.02.2020

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je poznato da "u Kini jedu pse", ima i onih Kineza koji brinu što za svoje zdravlje, tako i za zdravlje svojih kućnih ljubimaca.

 

 

U poslednjih mesec i po dana možete videti fotografije ljudi iz Azije, koji iz predostrožnosti nose maske za lice, kao preventiva epidemiji smrtonosnog koronavirusa. Sada se neki brinu da njihovi kućni ljubimci budu pokriveni.

Iako su neke prodavnice izjavile da je ponestalo maski za ljude, kompanije koje proizvode maske za pse, poput "Good Air Team"-a, su doživele skok prodaje u poslednjih nekoliko dana. Kirbi Holms, vlasnik i direktor kompanije "K9 Mask" sa sedištem u Ostinu, rekao je za strane medije da je ta kompanija u poslovanju povećala prihode od 300 do 400%.

- Danas smo upravo isporučili porudžbinu u Vuhan u Kini - rekao je Holms.

Koronavirus potiče iz Vuhana.

- Obično bismo u proseku imali pet do 10 prodaja maski dnevno. U proteklih nekoliko dana prodali smo od 110 do 130 komada - rekao je Holms.

 

 


Zou Tiankiao, prodavač maski za lice sa psom sa sedištem u Pekingu, kaže da se njegov inventar, prvobitno plasiran na tržište kućnim ljubimcima, prebacio sa prodaje 150 maski mjesečno na najmanje 50 komada dnevno sa pojavom izbijanja.

 

 

 

Ipak, ne postoje dokazi da kućni ljubimci poput pasa ili mačaka mogu da budu zaraženi novim koronavirusom, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading