(VIDEO) Ovaj papagaj sebe zove PILE MOJE, a pogledajte zašto ima 10.000 pratilaca na društvenim mrežama!

Autor: 24sata.hr

Lifestyle

12.01.2020

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sivi afrički papagaj Hugo iz Splita ima više od 10.000 obožavatelja na društvenim mrežama. Njegov vlasnik kaže da zna da čeka da svi u kući zaspe, a onda počne da oponaša zvonjavu telefona.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Fuj, fuj, fuj - ponavljao je Hugo otimajući upaljač. Potom je odneo filtere, neuspešno je pokušao da se domogne duvana, a na kraju se okomio na pepeljaru. Andrija je uporno, ali ipak uzalud, pokušavao da mu skrene pažnju na nešto drugo. Hugo se nije dao omesti u svom antipušačkom naumu.

- A šta hoćeš - pitao ga je naposletku Andrija.

- Ostavi to. Fuj, fuj - odgovora mu Hugo, vrlo inteligentni afrički sivi papagaj, žako, s adresom na splitskim Mejašima.

Hugo ima četiri godine, zna više od 2.000 reči, koje slaže u rečenice, gostima će rado otkriti ko od ukućana kakve lekove pije, od svakog će da žicka hranu, posebno kikiriki, da govori ko do kada i koliko spava.

Umiljat i tvrdoglav

On je u isto vreme "huligan" i maza, prgav i umiljat, tvrdoglav i poslušan. Jako je društven i ne boji se nikoga. Zapravo, boji se jedino jednookog plišanog zeca, koji u domu porodice Gudelj, umesto nekadašnjih heklanih miljea, leži na televizoru. Taj smeđi zeka jedina je garancija da će televizor ostati neoštećen.

- Moj prijatelj ga je dobio, ali nije mogao da se bavi njime, pa sam ga kupio od njega. Tad je imao devet meseci. Hugo je najviše s mojom mamom Marom. Ona mu je sve, ona je njegov uzor, nju najviše gnjavi, njen glas oponaša i ponavlja njene rečenice. Zna koga Mara zove na telefon, zna u kom trenutku ona ide da pije kafu kod komšinice ili u prodavnicu, zna kad je boli glava. Tad bude tiši, ali i dalje se "ne gasi", nego šaptom priča kako "Maru boli glava" - priča  Andrija Gudelj, profesionalni vojnik, koji je brbljive epizode svog Huga odlučio da zabeleži i počeo da ih objavljuje na Jutjubu, gde imaju desetine hiljada obožavaoca iz celog sveta.

Neki čak Hugu šalju i poklone. Najpričljiviji je ujutru.

- Hladno, hladno. Hoćemo ložiti vatru, a? Hoćemo sad malo ložiti - pita Hugo ujutru.

Kad kine, kaže "Misusovo" (U ime Isusovo), sam sebe zove "pile moje" jer tako ga Mara zove.

Nedostaje mu društvo

Čim zazvoni telefon, pita da li je to Andrija. Hugo mu je nezamislivo privržen, iz silne ljubavi uništava mu svu odeću, a posebno mu je draga ona koja ima patentne zatvarače. Kako nam kaže Andrija, svi sivi afrički papagaji imaju svoj specifičan karakter, pa su novinari pitali: "A kakav je Hugov?"

- Uh, on je zaj***n. Zna da čeka da svi zaspe, a onda počne da oponaša zvonjavu telefona. Kad neko ustane, on se zaceni od smeha. Inače sve rastavlja, obožava daljinske i sve s tipkama, u stanju je kljunom svaku drvenu igračku, koje nisu nimalo jeftine, da pretvori u piljevinu. Kljun mu je toliko snažan da može bez problema da slomi badem - priča Andrija.

Hugu, kaže, ne treba životna saputnica, ali odgovaraju mu kratkoročne "avanture", odnosno parenje.

- Jako je tražen, a mnogi unajmljuju apartmane u našoj kući samo da bi ga upoznali. Ako vas gnjavi ili mu se ne svidite, jedini spas vam je da stavite jednookog zeca na rame - smeje se Andrija koji će svom ljubimcu uskoro da otvori Instagram profil.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading