(FOTO) Ako mi zakažemo sudbina 19 konja biće tragična! Pomozimo "Starom Brdu" da zbrine životinje zaplenjene u švercu

Autor:

Lifestyle

31.12.2019

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudbina 19 konja zaplenjenih su od strane veterinarske inspekcije u transportu bez ikakvih papira je neizvesna, zato je potrebno da se ujedinimo i pomognemo Azilu za ove plemenite životinje "Staro Brdo" da se izbore sa teškom situacijom i spasimo 19 života koje je neko zloupotrebio.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pomoć potrebna! Ovi jadni konji zaplenjeni su od strane veterinarske inspekcije u transportu bez ikakvih papira. Pretpostavlja se da su deo međunarodnog šverca životinja, preko Kosova, što potvrdjuju i dva konja sa makedonskim čipovima. Kada je transport bio zaustavljen, četiri konja od 25 su na žalost već bila mrtva, a dva su morala biti eutanazirana zbog IAK-a. Veterinarska inspekcija nam se obratila za pomoć u vezi preuzimanja konja, čija sudbina što hitnije mora biti rešena. Oni su u karantinu i moramo što pre da ih preuzmemo i to – svih 19 ili nijednog! I pored svih napora koje bismo uložili i želje koju imamo, azil sada nije u situaciji, ni finansijski ni organizaciono, da sve ove konje zbrine, ali ne možemo okrenuti glavu na drugu stranu i prepustiti ih jedinoj sudbini koja preostaje ukoliko mi zakažemo. Ovim konjima je potrebna pomoć svih nas, sada! Zato tražimo domove, privremeni smeštaj za jedan broj konja i finansijsku pomoć da sve ovo izvedemo. Prikupljanje sredstava pokrenuli su naši prijatelji u borbi za konjske živote, Serbia’s Forgotten Paws, i pozivamo sve vas da se uključite, koliko ko može. Potrebno je 130 eur da se jedan konjski život spase, ali tu su i troškovi analiza, lečenja, transporta, smeštaja,... Ove Nove godine dobili smo priliku da poklonimo život – i to ne jedan već devetnaest! Napomena: molimo vas, ako nudite smeštaj da kontaktirate isključivo mila@forgotten-paws.com, jer mi smo na terenu i pripremamo bokseve za smeštaj onih konja koje možemo da prihvatimo. Ako ste van Lapova više od 30km prevoz morate obezbediti sami. Jedan od zahteva je da imate iskustva sa konjima, jer ovi konji su imali težak život i trenutno im pored ljubavi i nege treba i iskusna ruka. Hvala za svaku pomoć u ovoj najobimnijoj akciji spašavanja konjskih života do sada. ❤ Primalac: Udruženje Staro Brdo, Lapovo Broj računa: 150-25986-71 Svrha: 19 života Poziv na broj nije potreban (ukoliko aplikacija zahteva, upišite 11) PostNet: Violeta Jović, 064-18-18-607 PayPal: sanctuaryoldhill@gmail.com

A post shared by Azil za konje Staro Brdo (@starobrdo) on Dec 30, 2019 at 11:17pm PST

 

Naime, pretpostavlja se da su zaplenjeni konji deo međunarodnog šverca životinja, preko Kosova, što potvrđuju i dva konja sa makedonskim čipovima.

Kada je transport bio zaustavljen, četiri konja od 25 su nažalost već bila mrtva, a dva su morala biti eutanazirana zbog IAK-a.

- Veterinarska inspekcija nam se obratila za pomoć u vezi preuzimanja konja, čija sudbina što hitnije mora biti rešena. Oni su u karantinu i moramo što pre da ih preuzmemo i to – svih 19 ili nijednog! I pored svih napora koje bismo uložili i želje koju imamo, azil sada nije u situaciji, ni finansijski ni organizaciono, da sve ove konje zbrine, ali ne možemo okrenuti glavu na drugu stranu i prepustiti ih jedinoj sudbini koja preostaje ukoliko mi zakažemo. Ovim konjima je potrebna pomoć svih nas, sada - piše na Instagram profilu Azila za konje "Staro Brdo".

RepublikaFoto: Azil za konje "Novo brdo"

Napomena: 

  • Ako nudite smeštaj kontaktirate isključivo mila@forgotten-paws.com.
  • Ako ste van Lapova više od 30km prevoz morate obezbediti sami. Jedan od zahteva je da imate iskustva sa konjima, jer ovi konji su imali težak život i trenutno im pored ljubavi i nege treba i iskusna ruka.

Ovako možete da pomognete Azilu:

Primalac: Udruženje Staro Brdo, Lapovo

Broj računa: 150-25986-71
Svrha: 19 života
Poziv na broj nije potreban (ukoliko aplikacija zahteva, upišite 11)
PostNet: Violeta Jović, 064-18-18-607
PayPal: sanctuaryoldhill@gmail.com

Tražimo domove, privremeni smeštaj za jedan broj konja i finansijsku pomoć da sve ovo izvedemo.

- Prikupljanje sredstava pokrenuli su naši prijatelji u borbi za konjske živote, Serbia’s Forgotten Paws, i pozivamo sve vas da se uključite, koliko ko može. Potrebno je 130 evra da se jedan konjski život spase, ali tu su i troškovi analiza, lečenja, transporta, smeštaja,... Ove Nove godine dobili smo priliku da poklonimo život – i to ne jedan već devetnaest - piše u opisu fotografija ovih tužnih životinja koje samo mi možemo da spasemo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading