10 najpopularnijih pasmina u 2019. na Guglu

Autor:

Lifestyle

27.12.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gugl svake godine pravi presek najtraženijih pojmova tokom godine, pa tako već sada znamo koje su to rase pasa bile najtraženije tokom 2019.

RepublikaFoto: Photo by Anoir Chafik on Unsplash
Foto: Ilustracija

Na prvom mestu je zlatni retriver, koji je godinama na vrhu ove liste.

Srpski telegraf donosi listu 10 najtraženijih pasmina prema Gugl pretrazi.

1. Zlatni retriver

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prepoznatljiv je po svojoj blagoj i miroljubivoj naravi, što ga čini idealnim kućnim ljubimcem. Osim toga, retriver se često koristi kao terapijski pas ili pas vodič. Poslušan je i inteligentan, pa se može naučiti mnogim zanimljivim, ali i korisnim trikovima. Dnevno mu je potrebno mnogo fizičke aktivnosti, a ako mu to pružimo, neće biti nimalo problematičan ljubimac.

2. Pudla

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U istoriji su ovi psi korišćeni kao aporteri u lovu na vodenu perad, a zbog izvrsnog njuha i u traženju tartufa. Danas se uglavnom koriste za pratnju. Pudle su psi koje se prema veličini mogu podeliti u nekoliko osnovnih kategorija: toj, mini, srednja pudla i velika ili kraljevska pudla. Iako se psi ove pasmine po pravilu ne linjaju, dlaka se obavezno mora redovno četkati, češljati i šišati jer u protivnom naraste i vrlo se brzo zapetlja. Ukoliko nemate dovoljno vremena, razmislite još jednom o odabiru ove pasmine. Ovi su psi izrazito inteligentni, veseli i razigrani, rado uče specijalne veštine. Kao izrazito aktivnim psima potrebno im je mnogo kretanja i igre, što je suprotno zabludi da se radi o kućnim psima.

3. Australijski ovčar

Ovi psi su privrženi, inteligentni, zaštitnički nastrojeni, aktivni i dobroćudni. Urođeno im je čuvanje i skupljanje krda, pa se nemojte začuditi ako vas ovi psi pokušavaju staviti na određeno mesto. Ako niste skloni aktivnostima, ovi psi definitivno nisu za vas. Oni vole trčanje, skakanje i igru. U nedostatku aktivnosti ovi psi mogu postati naporni, glasni i destruktivni.

Pudla i retriver najtraženije rase

4. Rotvajler

RepublikaFoto: pixabay.com
Rotvajler

Karakteristike pasmine rotvajler su: odanost, privrženost, samouverenost, hrabrost, mirnoća, staloženost. Rotvajler je izuzetno inteligentna pasmina kod koje je u svakom trenutku prisutna snažna želja da ugodi vlasniku. Vrlo su odani i privrženi i u bilo kojoj situaciji spremni odbraniti svog vlasnika, porodicu i dom. Mnogi ljudi pogrešno pretpostavljaju da je rotvajler agresivan i zločest pas.

5. Doberman

RepublikaFoto: pixabay.com
Doberman

Pas izraženog temperamenta koji je do smrti veran i odan svom vlasniku. Dobermani imaju vrlo dobro razvijenu percepciju i čulo sluha i mirisa. Uvek su na oprezu i stalno istražuju nove zvukove, mirise, koje dobro raspoznaju. Vole da gledaju kroz prozor i posmatraju sve oko sebe. Dobermani će, ako su dobro odgojeni, slušati vaše zapovesti bez obzira na strah i zbunjenost. Tvrdoglavost će im omogućiti da mirno sede i skrivaju svoju snagu u situacijama u kojima ona nije potrebna. Dobermani, kao i drugi psi, neće napasti bez razloga niti ako im vlasnik to ne dopusti.

Sledećih 5 najtraženijih; 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

6. Kane korso

7. Malinoa (belgijski ovčar)

8. Bernski planinski pas

9. Pirinejski planinski pas

10. Engleski koker španijel

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading