(VIDEO, FOTO) Drugi život mačka Vita: Zbog jedne ozbiljne stvari postao je zvezda Instagrama

Autor: b92.net

Lifestyle

25.12.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šestogodišnji mačor postao je prava zvezda Instagrama i miljenik mnogih.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ritratto di famiglia! #vituzzosuperstar #bioniccat #family Ph. by @claudiarocchini ?

A post shared by Vituzzo superstar (@vituzzosuperstar) on Dec 15, 2019 at 12:41am PST

 

Mačak po imenu Vito postao je internet-senzacija. Ugrađene su mu dve proteze za zadnje šape koje je izgubio kad ga je udario auto. Vito ili Vituzco je mačak kome su amputirane obe šape. Nesreća se dogodila kad je sam napustio stan u Milanu, dok su njegove vlasnice bile na medenom mesecu. U Italiji operacije ugradnje proteza životinjama nisu imale puno uspeha sve dok na red nije došao Vito. U ovakvim teškim slučajevima životinje se najčeše uspavljuju, ali zahvaljujući modernoj tehnologiji na hiljade njih dobiće novu priliku za život.

Vito je ponovo živahan, ponosno skakuće po kući i dvorištu, a profili njegovih vlasnica, Silvije i Linde na Fejsbuku i Instagramu doneli su mu veliku popularnost na društvenim mrežama. Silvija i Linda su za BBC ispričale kako ih je na ovaj korak inspirisao mačak Oskar iz Velike Britanije, koji je doživeo sličnu sudbinu.

 

 

Prekrasni mačak dolazi iz grada San Vito lo Kapo, koji se nalazi na jugu Sicilije. Bio je kućni ljubimac Silvijine majke, a nakon njene smrti se preselio u Milano. Silvija i Linda su se venčale u julu 2018. godine, ali su zbog poslovnih obaveza morale da odlože medeni mesec za decembar. Tokom njihovog odsustva o Vitu se brinuo njihov prijatelj. Mačak je sam, bez nadzora, otišao iz kuće i tada ga je pregazio auto.

U nesreći je izgubio jednu šapu, potom je zbog infekcije izgubio i drugu te se dalo naslutiti kako se bliži ono najgore. Ipak, Vito se oporavio od strašnih povreda, a veterinari su mu ugradili privremene šape i odlučili su da pronađu trajno rešenje. Došli su na ideju da mu ugrade proteze sa oprugama, poput onih koje koriste sportisti. Operacija koja je usledila bila je uspešna, a Vito je počeo da se navikava na svoje nove proteze. Nakon samo godinu dana potpuno se oporavio, penje se, skače i trči kao nekad.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cat at work! #vituzzosuperstar #bioniccat #igatticonquisterannoilmondo #workingcat #gattissimo #ilovemycat

A post shared by Vituzzo superstar (@vituzzosuperstar) on Nov 5, 2019 at 10:34am PST

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading