DILEMA: Za i protiv da psi i mačke dele krevet s gazdom

Autor:

Lifestyle

21.09.2017

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psi ili mačke, kao i ljudi, vole mekan i udoban smeštaj. Ukoliko im ne obezbedite mesto za komfor, oni će ga vrlo lako i neprimetno naći u vašem krevetu.

RepublikaFoto: Republika.rs
Uz ljubimca je miran san

Bilo da ste zagovornik noćenja s psom ili ipak ne dozvoljavate da pas i mačka borave u krevetu, predstavljamo glavne razloge za  spavanje sa četvoronožnim prijateljima i protiv njega.

 

ZA: Unose mir

Moždani talasi čoveka i psa koji spavaju na istom krevetu sinhronizovani su i upravo spavanje u istom krevetu može da pomogne onima s nesanicom, pokazale su brojne studije. Životinje, generalno, na ljude deluju umirujuće bez obzira na to da li ste s njima u krevetu ili ih samo mazite.

PROTIV: Bude se usred noći

Pas se neće ustručavati da zalaje ako čuje nešto iritantno, a mačka će ustati bez pardona da obavi nuždu ili jede u pet ujutru.

 

ZA: Ublažavaju nesanicu

Ljubimci u krevetu eliminišu sve ono što vas muči kad ne možete da zaspite. Njihovo prisustvo omogućava miran san i veću bliskosti, kao i kada spavate s dragim osobama.

PROTIV: Prljav krevet

Bez obzira na to koliko su ljubimci čisti, oni će uvek sa sobom u krevet doneti nešto. Zato, pre spavanja obrišite noge ljubimcu vlažnom krpom i toplom vodom bez šampona.

 

ZA: Spavanje s psom ublažava stres i anksioznost

Psi i mačke zrače pozitivnom energijom, a njihova vesela priroda može biti veoma ohrabrujuća. Ako se nešto sumnjivo dešava oko kuće, možete biti spokojni.

PROTIV: Od navike nema odvike

Kada ste već dozvolili ljubimcu da sa vama zajedno u krevetu spava, teško ga je kasnije odvići. Mačke su posebno uporne i dosledne u svojoj nameri da vam zauzmu krevet.

 

ZA: Besplatno grejanje

Kao i ljudi, psi i mačke imaju neverovatnu potrebu da budu bliski, naročito u krevetu da se pribiju uz nekog. Zato su ljubimci sigurno grejno telo u zimskom periodu.

PROTIV: Alergije

Bilo kakav oblik alergije na životinje neće biti dobar po vaše zdravlje. Tako da spavanje sa ljubimcima nije preporučljivo jer oni ostavljaju dlake i perut na posteljini, što tokom noći može izazvati alergijske reakcije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading