Pokret "Levijatan" pokrenuo peticiju da se formira Policija za životinje

Autor:

Lifestyle

01.10.2019

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret "Levijatan" čiji članovi se na dobrovoljnoj bazi već godinama bore za dobrobit životinja i njihovu zaštitu od nasilnika, danas su, ispred Narodne skupštine, predstavnici ove organizacije predali peticiju za izmenu delova Krivičnog zakonika koji se odnosi na kažnavanje onih koji svojim postupcima ugrožavaju dobrobit životinja.

RepublikaFoto: instagram.com/pokretlevijatan
Predstavnici pokreta "Levijatan" ispred Narodne skupštine

Peticija koju su podneli članovi pokreta "Levijatan",koja zahteva formiranje posebnog odeljenja policije koja bi se isključivo bavila procesuiranjem onih koji vrše nasilje nad životinjama, prosleđena je na postpisivanje građanjima, nakon što se prikupi dovoljan broj potpisa, steći će se uslovi da se ovaj predlog izmene i dopune Zakona uvrsti u skupštinsku raspravu.

Tekst peticije glasi:

PETICIJA

Ko ubije, muči ili zlostavlja životinju ODGOVARAĆE.

Ko ne primenjuje ili krši Zakon o dobrobiti životinja ODGOVARAĆE.

Svojim potpisom na ovoj peticiji PODRŽAVATE INICIJATIVU "Fondacije Pokret Levijatan" za izmenu važećih odredbi Krivičnog zakonika RS i PRAVEDNIJEG kažnjavanja zlostavljača i nasilnika, kao i radi FORMIRANJA POSEBNOG ODELJENJA MUP-a, tzv. policije za životinje, koje bi urgentno delovalo na polju hapšenja i pravnog procesuiranja zlostavljača i nasilnika.

Inicijativu sa našim potpisima uputićemo narodnoj skupštini RS i Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji su u obavezi da po istoj postupe.

Sad je trenutak koji smo čekali.

Levijatan.

Iz ovog pokreta naglasili su da je ovo prilika koja se ne propušta kako bi se izvršio pritisak na isntitucije da zakonskim rešenjima učine više na polju zaštite životinja. Istovremeno, pozvali su sve ljubitelje životinja da se priključe ovom predlogu i svojim potpisom doprinesu da životinje žive u bezbednom okruženju zaštićene od nasilnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading