Ove rase pasa lakše podnose letnje vrućine

Autor: b92.net

Lifestyle

07.07.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je predugo izlaganje vrućini nezdravo za svakoga psa, nekoliko vrsta jednostavno uživa u toplom vremenu i letu. Najčešće ti psi vode poreklo iz toplijih krajeva, a koji mogu da izdrže i najveće vrućine saznajte u nastavku.

Foto: pixabay.com
Bul terijer

Avganistanski hrt

Pas koji očarava svojom lepotom i dugačkom, svilenkasto mekom dlakom. Uprkos dugačkoj dlaci avganistanski hrt ima jako malo masnog tkiva, zbog čega može lako živeti i u toploj i u hladnoj klimi.

Bigl

Pas koji potiče iz Engleske, poznat po svom ljupkom i simpatičnom izgledu. Bigl je inteligentan i nežan pas, zbog čega je odličan izbor za porodice s malom decom.

Bul terijer

Pas koji se ističe specifičnim oblikom glave, trokutastim očima i spuštenom njuškom. Bul terijer voli da bude nezavistan, ali je istovremeno i društven pas dobre naravi. Ukoliko se pravilno istrenira ovaj pas uspešno odoleva vrućinama.

Dalmatinac

Rasa nadaleko čuvena zbog svog tačkastog krzna. Dalmatinci spadaju u snažne pse atletske građe, a poznati su i po dobrom zdravlju. Takođe mogu biti divni porodični ljubimci, jedino što treba stalno voditi računa o njihovom linjanju, koje može biti obilno.

Foto: pixabay.com

Foks terijer

Vrsta engleskih pasa od kojih su potekle mnoge druge vrste terijer pasa poput Džek Rasel (Jack Russell) terijera. Ovaj inteligentni pas kojeg je lako trenirati ima kratku dvostruku dlaku, a odlično se slaže i s malom decom i drugim ljubimcima. Foks terijer je pun energije, zbog čega zahteva redovne šetnje praćene trčanjem.

Doga

Ovaj veličanstveni pas potiče iz Nemačke, a reč je o jednom od najvećih pasa na svetu. Kao i mnogi drugi veliki psi, i doga je nežna i vrlo prijateljski raspoložena. Ljubimac koji itekako voli da iskazuje privrženost vlasniku, ali i da dobije natrag istu količinu pažnje koju pruža.

Zlatni retriver

Jednog od najpopularnijih pasa na svetu krasi dvostruka pozlaćena dlaka otporna na vodu, dok na šapama ima plovnu kožicu, zbog čega je zlatni retriver odličan plivač. Nežnost, znatiželjnost, poslušnost i marljivost odlike su ovog predivnog ljubimca, prenosi Zadovoljna.hr.

Foto: youtube.com/The Dodo

Hrt

Poznat je po svojoj izuzetnoj brzini, ali hrt će često umesto trčanja izabrati izležavanje na kauču. Krase ga dugačke atletske noge, kao i vrlo blaga, mirna, nežna i opuštena narav.

Labrador retriver

Pas koji vodi poreklo iz Kanade vrlo je prijateljski raspoložen prema ljudima, zbog čega se često školuje za psa vodiča ili pomagača. Nežnog je i blagog temperamenta pa se samim tim fenomenalno slaže s decom i drugim kućnim ljubimcima. Labrador retriver ima kratku dlaku zbog čega dobro podnosi vrućine.

Pudlica

Prva dama među psima, pudlica, ima jednostruku dlaku i zbog toga jako dobro podnosi visoke temperature. Može se naći u tri veličine, standardnoj, minijaturnoj i toy. Pudlica je izrazito inteligentna i okretna, zbog čega se lako trenira za izvođenje raznih trikova.

Foto: pixabay.com

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading