Stepski soko opet na slobodi!

Autor: b92.net

Lifestyle

23.05.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Vojvodine, posle destomesečnog lečenja i rehabilitacije u Prihvatilištu ZOO vrta "Palić", pustili su u prirodu, u selu Lebine kod Paraćina, stepskog sokola.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Soko je pronađen na ovom području 17. jula prošle godine iscrpljen, a inače prstenovan je u Austriji. Soko je posle skidanja kožne maske sa očiju veselo je poletao u prirodu pred stručnjacima Zavoda, aktivistima Društva za zaštitu i proučavaje ptica i novinarima.

Ptica je u prirodu vraćena juče, na mestu, gde je pronadjena, a o tome je obaveštena Ambasada Austrije u Srbiji i Inspektorat za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Kada je pronadjen soko je imao svega 750 grama, bio je iscrpljen, gladan i dehidriran, rekli su staručnjaci Zavoda, i istakli da se ptica uspešno oporavila i sposobna je da se sama brine o sebi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading