ORKINA FANTASTIČNA ZIMA: Organizacija zadovoljna postignutim rezultatima

Autor:

Lifestyle

28.02.2019

14:59 >> 15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizacija ORCA, naši partneri u borbi za svetliju budućnost životinja u Srbiji, objavila je da je veoma zadovoljna postignutim rezultatima u toku zime.

RepublikaFoto: Promo
Obećavaju da će sa puno entuzijazma nastaviti borbu

Povodom postignutih rezultata, oglasio se je direktor organizacije Elvir Burazerović.

- Delimo sa vama nekoliko dobrih zimskih vesti: već prvog dana ove godine stupila je na snagu zabrana gajenja i ubijanja životinja radi proizvodnje krzna – zabrana koju je podržalo čak 88%  građana. Pokrenuli smo i kampanju za izmene Krivičnog zakonika kako bi se povećale kazne za zlostavljanje životinja i za ovu našu inicijativu prikupili preko 15.000 potpisa - kaže Burazerović i dodaje da će uskoro početi sa ostvarenjem još jednog cilja.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Novinarka Srpskog telegrafa predaje Ministarstvu pravde inicijativu Srpskog telegrafa i Orke

- Posebno se radujemo što renoviranje "Ljubinkinog legata" napreduje po planu i uskoro ćemo moći da otvorimo naš Studentski dom.

Srpski telegraf i ORCA su u decembru pokrenuli inicijativu za izmenu Krivičnog zakonika. Želimo da životinjama obezbedimo svetliju budućnost u Srbiji, a da se monstrumi strožije kažnjavaju. Nađe predloge će razmotriti radna grupa u Ministarstvu pravde i uskoro će, nadamo se, u Skupštini biti izglasane promene.

- Ova godina je odlično počela i sa puno entuzijazma nastavljamo zajednički rad - da delimo dobro - zaključio je Burazerović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading