Možda nije fer prema čovečanstvu, ali evo zašto više volimo pse od ljudi

Autor: Petface, Republika

Lifestyle

17.02.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako naša stara izreka "Vrana vrani oči ne izvadi" ukazuje na to da bi sve vrste između ostalih vrsta trebalo da izaberu svoju da je najviše štite (pa i vole, ako hoćete), sa ljudima to nije uvek slučaj. Razočarani u prijateljstva i ljubavi, ljudi, po nekim istraživanjima, radije biraju pse nego druge ljude. To sigurno nije čovečanski, jer je za opstanak vrste ipak neophodno postaviti čoveka ispred životinje, ali kako se mi često i ne odnosimo čovečanski jedni prema drugima, onda ta veća ljubav koju gajimo prema psima i ima neko svoje opravdanje.

Foto: pixabay.com

Mnogi su naveli i dodatne razloge, piše Petface, a mi vam sada prenosimo samo neke:

  • Šta god da radite u svoja 4 zida, vaš pas vas neće osuđivati.
  • Pas će uvek prihvatiti vaš predlog aktivnosti i, za razliku od prijatelja ili partnera – nikada neće praviti planove bez vas.
  • Kada ste tužni ili bolesni, pas to oseća, i daje sve od sebe da vam bude što bolje i lepše, trudeći se da vam ne otežava obaveze.
Foto: pixabay.com
  • Pas nikada neće pogledati u hranu koju ste mu poslužili i mrzovoljno reći - Opet isto za večeru!
  • Svaki put kada dođete kući, čak i nakon izlaska od nekoliko minuta, pas će vas pozdraviti tako radosno, kao da ste bili odsutni čitavu večnost.

via GIPHY

  • Ako vam "nije ni do čega" vaš pas će to poštovati - mirno će se ušuškati kraj vas i praviće vam društvo dok gledate TV.
  • Neće vas osuđivati ako dođete kasno iz grada. Čak ni onda kada se "kafa posle posla" pretvori u žurku do jutra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading