ZA POČETAK GODINE! Udomite macu na Mrnjau Festu u Beogradu

Autor:

Lifestyle

31.12.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i Društvo Le PETit po peti put priređuju Mrnjau Fest, veliki novogodišnji festival posvećen dobrobiti životinja i celoj porodici.

RepublikaFoto: Nebojša Nišavić
Prošli Mrnjau fest je bio uspešan

Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati - svratite u Dom omladine u nedelju 13. januara, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom. Ako već imate dovoljno mačaka, dođite da podržite Mrnjau staratelje.

Udomljavanje zdravih i lepih maca

Jedan od programa na ovom Mrnjau Festu će biti i veliko udomljavanje mačaka. U nedelju, 13. januara od 12 do 17 časova posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog i predljivog člana porodice. 


Biće ponuđeno preko 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica. Odnegovali su ih i postavili na šapice Mrnjau staratelji, ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremno odu u nove domove. 

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji će dobiti potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu. 

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu.

Upoznajte Mrnjau staratelje

Mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom izgubljenih i odbačenih mačaka u Beogradu. Prema nekim procenama, u Beogradu živi čak sto hiljada mačaka lutalica. Takvo stanje je neodrživo i staratelji su posvećeni humanom i trajnom rešenju tog problema. 


Sterilizacija kućnih ljubimaca a posebno mačaka u Srbiji još uvek nije raširena praksa. To je jedan od glavnih razloga koji dovodi do stalnog širenja mačje populacije. U ruralnim sredinama se neželjena legla izbacuju u prirodu a maltretiranje i zlostavljanje mačaka u gradovima je česta pojava. Uprkos činjenici da su ovakva zlodela kažnjiva, u praksi je gotovo nemoguće dokazati nedelo i retko koji počinilac dobije zasluženu kaznu. 

Mrnjau staratelji neumorno rade na obrazovanju javnosti, kontroli i zbrinjavanju mačje populacije. Organizuju sterilizacije prema uhvati-steriliši-vrati (TNR) programima i priređuju organizovana udomljavanja mačaka. Predani rad volontera daje rezultate ali dotok novih nezbrinutih mačaka je neprestan. Zato Mrnjau staratelji blisko sarađuju sa javnim institucijama i motivišu veterinare da se uključe u akcije besplatnih sterilizacija. Mrnjau staratelji su prisutni na mrežama i forumima, pišu članke i prezentacije, nastupaju na TV. Akcije su im brižljivo planirane, lepo dizajnirane i dobro praćene u medijima.
RepublikaFoto: Nebojša Nišavić

Mrnjau Fest za posetioce

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 12. i 13. januara od 10 do 18 sati. 

Mjuzikl "Kako su nastale ružne reči" po tekstu Duška Radovića i kreativni programi za decu su u subotu od 12 do 17 časova. 

Udomljavanje maca je u nedelju od 12 do 17 sati. Takmičenje mačaka po WCF pravilima je oba dana od 10 do 18 časova. Ulaznica je 300 dinara. 

Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading