(VIDEO) PRAKTIČNO I LEPO: Napravljena kućica koja kuce štiti od buke vatrometa

Autor: b92.net

Lifestyle

20.12.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Ford je napravila kućicu za pse da ih zaštiti od buke vatrometa. Koristeći tehnologiju koja se ugrađuje u slušalice ili u automobile kako bi putnike zaštitili od spoljašnje buke, Ford je izradio kućicu za pse koja bi u novogodišnjoj noći mogla da bude mirno utočište od buke vatrometa.

RepublikaFoto: youtube.com/Ford Europe

Blještavi vatromet u novogodišnjoj noći mnogima od nas možda izgleda kao prekrasna kulisa kojom ćemo ispratiti godinu, ali u isto vreme to prati  strahovita buka koja je posebno bolna kućnim ljubimcima s puno osetljivijim sluhom od našeg. 

Ford navodi da otprilike 45 odsto pasa pokazuje znakove straha kad čuju buku vatrometa, a njihov odgovor na to mogla bi da bude kućica za pse koja koristi tehnologiju poništavanja buke - sličnu onoj koje imaju slušalice za muziku ili u automobilima. Na taj način žele da smanje agoniju koju osećaju ljubimci. 


Pojasnili su i kako kućica radi. Jednom kad mikrofon u prototipu njihove kućice prepozna zvuk vatrometa, ugrađeni audio sistem emituje frekvencije kojima poništava tu buku ili je dramatično smanjuje. Iz Forda ističu da se trenutno radi samo o konceptu. Naravno, kućice za pse nisu Fordov osnovni posao, ali nije teško zamisliti da bi ovakva kućica postala stvarna u bliskoj budućnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading