Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

Autor: petface.net, Republika

Lifestyle

01.12.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Azil za napuštene pse napravljen je u Sremskoj Mitrovici unutar zatvorskog kompleksa i grupi zatvorenika dodeljeno je staranje o njima. Dvanaest zatvorenika pomaže da se objekti u kojima psi žive čiste, hrane ih, šetaju ih i obučavaju. Ova priča vodi u još jedan zatvor, ovog puta u Zrenjaninu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zatvorenici u Sremskoj Mitrovici čuvaju krznene lepotane

- Moja kućica - moja slobodica" je slogan ove akcije, koja je pokrenuta baš u Okružnom zatvoru u ovom gradu - piše Petface. 

- Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da pokrećemo jednu divnu akciju, koju ćemo realizovati zajedno sa Okružnim zatvorom u Zrenjaninu. Naime, pokušaćemo da se pomognemo uzajamno. Štićenici OKZ u Zrenjaninu pomoći će našim štićenicima i praviti kućicice za napuštene pse i mačke, kao i kućice i hranilice za ptice. Mi ćemo se potruditi da njih utoplimo, tako što ćemo skupiti mušku odeću i obuću, u znak zahvalnosti štićenicima OKZ u Zrenjaninu - rekla je za Petface Aleksandra Radojčić. 

Ona je pozvala sve da podrže akciju tako što će donirati obuću i odeću koja je višak. 


- Sigurno svako ima nešto od garderobe što mu je malo ili veliko, tesno ili široko. Centar za sakupljanje garderobe je u kafiću "Vinyl Basic cafe", koji se nalazi na adresi Kralja Petra I 4 u Zrenjaninu i radi svakog dana 8-12h. Zahvaljujući samostalnoj građevinskoj radnji "MV RAZVOJ", koja se jedina odazvala i pomogla, obezbeđen je materijal za pravljenje kućica i hranilica. Dobro se dobrima vraća - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading