Bravo, Beograde! PET FRIENDLY OPŠTINE: Od decembra sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale!

Autor:

Lifestyle

27.11.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Gradsko veće, na sednici održanoj u petak, usvojilo Predlog Odluke o dopuni odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda

RepublikaFoto: Promo
Foto: Ilustracija

Kako prenosi Beoinfo, ovom odlukom se omogućava da Grad Beograd i gradske opštine donesu odluke kojima se dozvoljava da se u šalter sale, uslužne centre i pisarnice mogu uvoditi manji psi ukoliko nisu opasni, imaju povodac, vakcinisani su protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom, kao i mačke ukoliko su u transporteru. 

Predlog odluke upućen je na razmatranje i usvajanje Skupštini grada koja se održava 30. novembra. 


- Inicijativu za donošenje ove odluke podnela je gradska opština Vračar koja je predložila da se u gradskoj i opštinskim upravama omogući vlasnicima manjih kućnih ljubimaca, pasa i mačaka, da prilikom odlaska u šalter salu, uslužni centar ili pisarnicu mogu sa sobom da povedu kućne ljubimce, pod uslovima koje propisuje ova odluka, a u cilju unapređenja svakodnevnog života građana Beograda - rekao je Vesić. 

On je dodao da je Grad Beograd u poslednjih pet godina uredio preko trideset "pet zona", odnosno igrališta za kućne ljubimce i dodao da će naredne godine na Novom Beogradu početi izgradnja groblja za kućne ljubimce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading