BRAČNA SAVETNICA OTKRIVA: Provereni znakovi da vas partner iskreno poštuje

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

09.06.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi sanjamo o savršenim partnerima, ali istina je da niko od nas nije savršen.

BRAČNA SAVETNICA OTKRIVA: Provereni znakovi da vas partner iskreno poštuje

Foto: Shutterstock

Srećne i zdrave veze zahtevaju trud i posvećenost. Postoji nekoliko pozitivnih karakteristika koje možemo tražiti kod partnera kako bismo bili sigurni da nas ceni.

Ume da sluša 

Porodični i bračni savetnik Tina Fej ističe ključna ponašanja koja pokazuju da nas partner zaista ceni. Slušanje je ključno za zdravu i srećnu vezu. Kada vas partner zaista ceni, ne sluša vas samo površno, već zaista obraća pažnju na ono što govorite.

Tina Fej objašnjava: "Pravo slušanje nije samo klimanje glavom dok mentalno sastavlja listu za kupovinu. Radi se o prisustvu, aktivnom učestvovanju u razgovoru i pokazivanju iskrenog interesovanja za ono što imate da kažete".

Poštuje vašu slobodu

Partner koji vas ceni poštuje vašu individualnost. Razume da ste oboje dve različite osobe, svaka sa svojim interesovanjima, prijateljima i snovima. Ovo znači da vas ohrabruje da se bavite svojim hobijima, provodite vreme sa prijateljima i ostvarujete svoje ciljeve. "Zadržavanje vašeg odvojenog identiteta jača vezu, a ne ugrožava je," kaže Fej. Kada vas partner zaista ceni, pamti male, ali značajne detalje o vama.

Foto: Shutterstock

Poštuje i podstiče vašu nezavisnost

Pamti i najmanje sitnice 

Tina Fej naglašava: "Ne radi se o velikim gestovima ili ekstravagantnim poklonima, već o suptilnim, ličnim načinima pokazivanja pažnje." To može značiti da vas iznenadi omiljenim desertom nakon napornog dana ili se seti važnog sastanka o kojem ste bili zabrinuti.

Jedan od najvažnijih aspekata zdrave veze je poštovanje granica. Partner koji vas ceni poštuje vaše potrebe i ograničenja.

Međusobno poštovanje i razumevanje

Razume da imate sopstvene potrebe i poštuje ih. Ne prisiljava vas da radite stvari koje vam nisu prijatne i poštuje vašu odluku da ne razgovarate o određenim temama. "Poštovanje granica znači davanje prostora kada je potreban i razumevanje vaših ličnih granica," zaključuje Fej.

Prepoznavanje ovih ključnih ponašanja može vam pomoći da razumete da vas partner zaista ceni. Prava veza zahteva međusobno poštovanje, razumevanje i posvećenost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading