EVO ZAŠTO SU ŽENE GLASNE U KREVETU: Muškarci, IPAK nije ono što mislite, ne mora da znači da UŽIVA!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.02.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi muškarci će nakon ovog prestati sebi da laskaju.

EVO ZAŠTO SU ŽENE GLASNE U KREVETU: Muškarci, IPAK nije ono što mislite, ne mora da znači da UŽIVA!

Foto: Shutestock

vođenje ljubavi

Stenjanje tokom se*sa je čest prizor u filmovima, često prikazan kao znak vrhunskog zadovoljstva i orgazma. Međutim, prema istraživanju Univerziteta "Lancashire", ova praksa može imati sasvim drugačije motive.

Stenjanje kao sredstvo uzbudljive komunikacije

Istraživanje koje je obuhvatilo žene starosti od 18 do 48 godina, otkrilo je da većina žena stenje tokom se*sa, ali ne nužno kao reakciju na postizanje orgazma. Čak 66 odsto žena priznalo je da stenju kako bi ubrzale partnerov orgazam, dok čak 87 odsto to čini kako bi se osećale privlačno i samopouzdano.

Republika

Foto: Shutterstock

Stenjanje u krevetu ne znači nužno da žena uživa

Naučnici su zaključili da ženski orgazmi najčešće nastaju tokom predigre, dok se glasno stenjanje često javlja pre ili istovremeno s muškim orgazmom. Ovo otkriće ukazuje na to da žene koriste svoj glas kao sredstvo za podsticanje partnera na vrhunac, kao i za sopstveno osećanje privlačnosti i samopouzdanja.


Stenjanje kao sredstvo protiv dosade u krevetu

Naučnici su takođe istakli da žene često koriste glasno zadovoljstvo kako bi smanjile "dosadu" tokom seksualnog odnosa. Ovo ukazuje na to da stenjanje može imati ulogu u održavanju uzbuđenja tokom se*sa, iako nije nužno povezano sa postizanjem vrhunca.

Mitovi i stvarnost

Iako popularna kultura često prikazuje stenjanje kao neizostavan deo ženskog orgazma i znak vrhunskog se*sualnog iskustva, istraživanja ukazuju na mnogo složeniju ulogu stenjanja tokom seksa. Naučnici ističu da stenjanje može biti sredstvo komunikacije, podsticanja partnera, kao i održavanja uzbuđenja tokom se*sualnog čina.

Dakle, umesto da automatski povezujemo stenjanje sa vrhunskim se*som i orgazmom, trebalo bi da sagledamo širu sliku i razumemo da glasno izražavanje užitka može imati mnogo dublje motive i uloge u se*sualnom iskustvu žena.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading