JEDNO OD NAJBOLNIJIH ISKUSTAVA U ŽIVOTU: OVA poza je ženama među omiljenima, ali na muškarce može imati JEZIVO dejstvo!

Autor:

Lifestyle

10.04.2021

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Mnogi smatraju da se penis ne može polomiti zato što u njemu ne postoje kosti.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, prelom penisa je retka, ali alarmantna povreda koja se može dogoditi svakom muškarcu tokom seksualnog odnosa.

Prelom (faktura) penisa podrazumeva veoma bolnu povredu penisa u erekciji. Tada dolazi do pucanja u dva dela penisa koji su odgovorni za erekciju: kavernoznom telu i omotaču penisa.

To se dešava zato što penis tokom odnosa udari u stidnu kost žene, što može da dovede do pucanja kavernoznog tela u kome se krv koncentriše kad je penis u erekciji. Što pre se obratite lekaru, opravak će biti potpun. Da bi se locirala povreda, potrebno da je da se odradi ultrazvuk penisa, prenosi Espreso.

Dešava se uglavnom tokom seksualnog odnosa i nastaje kao posledica preteranog savijanja penisa koji se nalazi u stanju erekcije. Prelom penisa često dovodi do toga da on poprimi ono što lekari često nazivaju “deformacija patlidžana”, gde penis deluje ljubičasto i natečeno. Ovakav prelom je moguć kad je penis uspravan, ali su zabeležni i slučajevi preloma penisa prilikom pada, saobraćajne nesreće, udarca u zid…

Simptomi su pucketanje tokom pomeranja penisa, gubitak erekcije, bolan, natečen i modar penis.

Spada pod veoma ozbiljnu povredu, te je jako bitno da se što pre obratite lekaru.

Foto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

Više od 50 odsto muškaraca koji su doživeli prelom penisa, tvrdili su da je to bilo jedno od najbolnijih iskustava u životu. U medicini je čak zabeležen slučaj muškarca koji je simptome frakture penisa osetio tek 12 sati nakon seksa. Tokom preloma on je i dalje imao seks i održao je erekciju uprkos tako bolnoj povredi. Čim mu je dijagnostikovana povreda, upućen je urologu na operaciju. Njegov oporavak je trajao dve nedelje.

Takođe, postoje određene poze koje povećavaju opasnost od preloma penisa. Naravno, nisu sve poze u seksu podjednako opasne kad je u pitanju prelom penisa, ali neke od njih svakako povećavaju šanse da se to dogodi. Istraživanje koje je sprovedeno u Brazilu pokazalo je da se oko 50 odsto fraktura penisa dogodilo u pozi “kaubojke” (kad je žena odozgo).

Objašnjenje lekara: u ovoj pozi žena u potpunosti kontroliše ritam i celom težinom se spušta, i teško da može da prekine u slučaju “pogrešne penetracije”, odnosno kada se penis iskrene pod nezgodnim uglom.

Druga najopasnija je “doggy style” poza, kada je žena oslonjena na laktove i kolena a muškarac penetrira otpozadi.

Prelom penisa može biti izuzetno bolan i neugodan, pa je bitno što pre sanirati povredu kako bi se sačuvala potencija. Kod ovakvog slučaja, uglavnom je potrebna hirurška intervencija kako bi se sanirala povreda.

Komentari (0)

Loading