NEMA FRIGIDNIH ŽENA, VEĆ SAMO LOŠIH LJUBAVNIKA! Deset različitih vrsta ženskih orgazama, a evo kako ih i dostići!

Autor: Republika

Lifestyle

09.04.2021

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi smo čuli za klitoralni i vaginalni orgazam, ali da li znate za psihološki, spojeni ili U tačka orgazam? Seksolozi tvrde da je svaki orgazam različit, baš kao što je i svaka žena drugačija, ali generalno, postoji bar deset koje svaka žena, sa pravim partnerom i iskustvom, može da doživi.

RepublikaFoto: pixabay.com

To su:

Klitorisni orgazam

Ne samo da je ovaj oblik seksualnog vrhunca najčešći, već se smatra i najintenzivnijim. To i ne čudi toliko ako se zna da se u klitorisu nalazi 8.000 nervnih završetaka – duplo više nego u penisu. Istovremeno, to znači da je to najlakši način da većina žena oseti najjače seksualno uzbuđenje i orgazam.

Kako da ga osetite?

Započnite tako što će vaš partner blago pritiskati mons pubis (deo gde počinju pubične malje), i to donjim delom dlana. Nakon toga, neka prstima stimuliše klitoris, kružnim pokretima napred-nazad. Kada se uzbudite, opkoračite ga i lagano se pomerajte napred-nazad, vodeći računa da trljate klitoris o njegovu pubičnu oblast. Kada osetite da ste na domaku orgazma, i kada dođe do penetracije, neka vaš partner uspori ritam i skoncentriše se, umesto na klasične „napolje-unutra“ pokreta, na stimulaciju klitorisa… Zbog snažnijeg i bržeg orgazma.

G tačka orgazam

Locirana na, otprilike, 5 cm, u unutrašnjosti prednjeg zida vagine, i veličine oraha, G tačka igra ulogu internog klitorisa. Stimulacija ovog dela uzrokuje snažan, duboki oragzam koji, u određenim slučajevima, može da izazive produkciju manje količine ejakulativne tečnosti.

Kako da ga osetite?

Mnogo žena ne doživljava ovu vrstu orgazma jer penis obično sklizne pored G tačke. Zbog toga je trik u odgovarajućem uglu pod kojim dolazi do penetracije. Probajte "kašika" pozu u kojoj će partner da penetrira otpozadi, dok ćete vi obmotati svoje noge oko njegovih. Ovaj položaj omogući će vašem partneru dovoljno manevarskog prostora da penisom dodirne prednji zid vagine. Takođe, možete da mu pomognete tako što ćete potiskati kukovima unazad ili podizati nogu zbog ekstra pritiska na prednji zid vagine.

RepublikaFoto: unsplash.com

Vaginalni orgazam

Za razliku od klitorisnog orgazma, vaginalni generiše nervni sistem karlice. Prilikom ovog orgazma vaginalni otvor se opušta, a materica potiskuje vaginu, što stvara još dublji osećaj ne samo u gentilanoj oblasti već u celom telu.

Kako da ga osetite?

Stavite jastuk ispod donjeg dela leđa, a onda postavite noge na njegova ramena. Ova poza omogućava najdublju penetraciju, a njegov penis dodirivaće cerviks svakim prodorom, što će vas odvesti pravo na orgazmično nebo.

Grudi (bradavica) orgazam

Verovali ili ne, moguće je doživeti orgazam samo stimulacijom bradavica! Mnoge žene kažu da postoji direktna veza između bradavica i klitorisa.

Kako da ga doživite?

To već zavisi od žene. Jedne žele da njihov partner nežno, kružnim pokretima, dodiruje njihove bradavice, druge vole dodir partnerovog jezika, neke uzbuđuje grickanje… Ako niste sigurni šta vam najviše odgovara, počnite od najblažih i najnežnijih dodira i postepeno ispitujte granicu svoje tolerantnosti na dodire, kao i uzbuđenja.

 

U tačka orgazam

Ova oblast nalazi se na mestu gde se izlučuje urin iz tela – neposredno ispod klitorisa i iznad vaginalnog otvora. Okružena sa tri strane – klitorisom, klitorisnim žlezdama i vaginalnim otvorom – U tačka je ulaznica za pravi orgazmični raj.

Kako da ga osetite?

Dok vas partner oralno zadovoljava, neka donjom usnom vrši jak i konstantan pritisak na uretralnu oblast. Ili, legnite na njega, raširite noge koliko možete i tako ostvarite što prisniji kontakt između baze njegovog penisa i vrha vaginalnog otvora. U tačka orgazam možete takođe da osetite u stojećem, sedećem ili klečećem položaju, ako partner izvodi brze i snažne pokrete a vi obmotate noge oko njega i privučete svoje telo.

Analni orgazam

Po broju nervnih završetaka, odnosno prema stepenu osetljivosti, anus se nalazi na drugom mestu u telu. Osim toga, direktno je povezan sa glavnim mišićem karličnog poda i, kada se kontrahuje tokom orgazma, to može da se oseti u vagini i uretri.

Kako da ga osetite?

Neka vaš partner lagano masira meki deo oko anusa, postepeno povećavajući pritisak. Ukoliko vaš partner nije raspoložen za igru prstima, a ipak želite analni seks, upotrebite lubrikant i doživećete dubok, intenzivan orgazam.

Zona orgazam

Radi se o individualnom orgazmu. Neke osobe mogu da dožive orgazam ako im neko češlja kosu, liže ili ljubi vrat, sisa prste ili dodiruje butine!

Kako da ga doživite?

Prvo ćete morati sami da istražite svoje telo da biste otkrili erogene zone. No, uključite i partnera u ovu istraživačku misiji – to je, na kraju krajeva, deo zabave.

 

Produženi orgazam

U pitanju je dubok, intenzivan klitorisni orgazam koji može da traje neograničeno vreme. Poenta produženog, snažnog orgazma jeste u tome da se približite seksualnom vrhuncu, ali da se povučete baš nadomak vrhunca. U ovoj seksualnoj igri akcenat je na stimulaciji, odlaganju završnice i izmeni ritma i pokreta u poslednjoj sekundi.

Kako da ga doživite?

Da biste doživeli ovu vrstu orgazma, morate da budete veoma opušteni. Zato, započnite seksulanu igru dubokim disanjem iz donjeg dela stomaka. Nakon toga, izbor tehnika je samo na vama. Vaš partner može da vam pruži oralni seks ili da prstima stimuliše klitoris… Bitno je samo da voljno odložite orgazam. Istog trenutka kada osetite da se približava vrhunac, recite partneru da promeni pokrete.

RepublikaFoto: unsplash.com

Psihološki orgazam


Pojedine žene mogu da dožive orgazam bez ikakvog fizičkog kontakta. Psihološki orgazam (ili orgazam "fantazija") prvi put je dokumentovan 1992. godine, kada je dokazano da se psihološka reakcija na orgazam indukovan fantazijom ne razlikuje od one koja nastaje kao rezultat fizičke stimulacije.

Kako da ga doživite?

Pojedine žene vole da čitaju seksi literaturu zbog postizanja raspoloženja za seks, dok druge vole da se prisećaju svojih seksualnih iskustava. Pokušajte da se prisetite što je više moguće detalja vašeg poslednjeg seksulanog iskustva. Ili, kreirajte sopstvenu fantaziju, sa likovima i detaljima po vašem ukusu. Niko, a pre svega vaš partner, ne mora da zna ništa o tome. Uostalom, zato se to i zove fantazija!

Istovremeni orgazam

Nastaje kao rezultat istovremene stimulacije dva dela tela, zbog čega, ovaj orgazam, spada u kategoriju intenzivnih. Na primer, vagina i klitoris nalaze se pod kontrolom različitih nervnih sistema – pudendalni kontroliše klitoris, a karlični vaginu – zbog čega orgazam koji započinje u klitorisu postaje mnogo jači ako se kombinuje sa vaginalnom stimulacijom, i vice versa.

Kako da ga doživite?

Neka vaš partner istovremeno stimuliše G tačku i klitoris, tako što će uvući tri prsta u vaginu, a mekim delom palca lagano masirati klitoris, i to kružnim pokretima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading