SVE VIŠE DEČAKA SE RAĐA SA MALIM PENISOM! Mnogi od njih neće moći ni decu da naprave! RAZLOG ĆE VAS BAŠ IZNENADITI!

Autor: Republika

Lifestyle

25.03.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Šan Svan otkrila je da hemikalije zvane ftalati uzrokuju rođenje dece sa oštećenim genitalijama.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ljudski penisi se smanjuju zbog zagađenja, upozorava naučnica Shanna Svan, prenosi Ski Nevs.

Dr Šana Svan otkrila je da hemikalije zvane ftalati uzrokuju rođenje dece sa oštećenim genitalijama. Penisi se smanjuju, a genitalije postaju nepravilnog oblika zbog zagađenja, upozorio je pomenuti naučnik u novoj knjizi koja detaljno opisuje izazove sa kojima se suočava reprodukcija čoveka.

Dr Šana Svan piše da se čovečanstvo suočava sa "egzistencijalnom krizom" u stopama plodnosti kao rezultat ftalata, hemikalije koja se koristi u proizvodnji plastike koja utiče na endokrini sistem koji proizvodi hormone. Kao rezultat ovog zagađenja, sve veći broj beba se rađa sa malim penisima, piše dr Svan.

Njena knjiga pod nazivom "Kaunt daun" ispituje "kako naš savremeni svet ugrožava broj spermatozoida, menjajući reproduktivni razvoj muškaraca i žena i remeteći budućnost ljudske rase". Istraživanje dr Svan započelo je ispitivanjem ftalatnog sindroma, nečega što je primećeno kod pacova koji su pokazali da se fetusi, izloženi hemikalijama, verovatno rađaju sa skupljenim genitalijama.

RepublikaFoto: pixabay.com

Otkrila je da su muške ljudske bebe koje su bile izložene ftalatima u materici imale kraću anogenitalnu udaljenost - nešto što je koreliralo sa zapreminom penisa. Hemikalija se industrijski koristi za stvaranje fleksibilnije plastike, ali dr Svan kaže da se prenosi na igračke i hranu, a zatim šteti ljudskom razvoju.

Ftalati oponašaju hormon estrogen i tako remete prirodnu proizvodnju hormona u ljudskom telu, što su istraživači povezali sa mešanjem u seksualni razvoj novorođenčadi i ponašanje odraslih. Dr Svan, koja je profesor medicine zaštite životne sredine i javnog zdravlja u bolnici Maunt Sinaj u Njujorku, svoj rad zasniva na nizu recenziranih istraživačkih studija.

Jedna studija objavljena 2017. godine otkrila je da je nivo sperme kod muškaraca u zapadnim zemljama pao za više od 50 odsto tokom protekle četiri decenije nakon ispitivanja 185 studija u kojima je učestvovalo skoro 45.000 zdravih muškaraca.

Dr Svan veruje da stopa brzo opadajuće plodnosti znači da većina muškaraca neće moći da proizvede održivu spermu do 2045. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading