PSIHOSEKSUALNI TERAPEUT OTKRIVA: Kako do redovnog orgazma i srećne veze

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko partner ne prepoznaje ženske signale, pasivan je i ne želi da preuzme ništa kako bi doveo partnerku do vrhunca, seksualna želja joj slabi, sklona je da razmišlja o drugom muškarcu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nepažnja partnera nas okreće drugim ljudima

Orgazam kod žena uslovljen je poverenjem, opuštenošću i prepuštenosti u intimnom susretu sa partnerom. Ukoliko partner ne prepoznaje njene signale, pasivan je i ne želi da preuzme ništa kako bi doveo partnerku do orgazma, kod žena seksualna želja slabi, sklone su da razmišljaju o drugom partneru, pa i razvodu braka, pogotovo ako nemaju zajedničku decu.

- Iako su žene veoma izdržljive i strpljive, u današnjim uslovima života one često preispituju kvalitet seksualnog života. Ukoliko nemaju završnicu i to traje dug period (od nekoliko meseci, pa do nekoliko godina), njihova seksualna želja slabi i počinju da krive partnera za to, pogotovo ako nisu bili uslišeni njihovi signali da se stvari moraju promeniti. Ako je muškarac suviše pasivan, ne želi da preduzme nešto, bilo po pitanju nedostatka seksualnih veština, kontrolisanja ejakulatornog refleksa, problema sa erekcijom, slabe seksualne želje ili straha od ženske "agresivnosti", žene su sklone da razmišljaju o raskidu - objašnjava psihoseksualni terapeut Josif Fidanovski za Srpski telegraf i savetuje svim muškarcima da nauče da slušaju želje svojih partnerki i učine seksualno zadovoljstvo još većim.

- Neke žene nesvesno stavljaju muškarca u kategoriju za brak, porodicu itd., pa im on nije dovoljno uzbudljiv u perverznom smislu, a to su uglavnom žene navikle na više animalizma u seksu - dodaje on.

Raspoloženje

Doživljaj orgazma je izrazito subjektivan, što znači da od vas i vašeg raspoloženja i emocija zavisi koliko duboko ćete "zaroniti" u seksualni čin, to jest uspeti da budete autentično "goli" kada ste sa drugom osobom i tako doživeti vrhunac.

- Raspoloženje je veoma bitno, pa svaka žena treba da obrati pažnju na negativne misli i emocije koje ne uspeva da utiša, a utiču na viđenje partnera. Da bi orgazam bio potpun, osoba mora da se oseća dobro u vlastitoj koži pre, za vreme i nakon seksa, u vezi sa sobom, partnerom i onim što rade zajedno. To bi značilo da je otvorena za različita iskustva i ne pokušava da kontroliše sebe u izražavanju sopstvenih seksualnih afiniteta - kaže Fidanovski.

Žena je orgazmičko biće, mnogo više od muškarca. Njen potencijal je mnogo veći od muškarčevog, kako u kvantitetu tako i u intenzitetu i vremenu trajanja orgazma. Zapravo, žene imaju mogućnosti da doživljavaju orgazme češće od muškaraca, ali dosad im nije bilo "dozvoljeno", to jest dugo nisu bile otvorene za takvu vrstu uzbuđenja i prepuštanja u seksu.

- Vremena su se promenila, žene su sada mnogo svesnije svojih potreba u seksu, pa lakše i brže doživljavaju orgazme. Međutim, u nekim slučajevima, i dan-danas žene očekuju da ih muškarac čudnovato dovede do orgazma, bez njihovog pravog učestvovanja, a ponekad muškarci suviše brzo svršavaju ili gube erekciju da bi one mogle da dostignu vrhunac. Dešava se i da želja da se doživi orgazam ometa žene da ga zaista postignu - kaže Fidanovski.

Uzbuđenje žena se sporije penje i opada nakon orgazma, što nije slučaj kod muškaraca. Terapeut kao uslov za orgazam navodi i poznatu činjenicu da neke žene moraju da osećaju ljubavnu povezanost sa partnerom, a neke da dobiju dužu, postepenu i posvećenu predigru da bi bile otvorene za vrhunac seksa.

Masturbacija

Orgazam je bolji sa partnerom, a ukoliko žena nema partnera, može da održava seksualnu energiju masturbacijom. To istovremeno znači da vi umete da se lepo zabavljate u sopstvenom društvu i da na taj način održavate seksualnu energiju kao preduslov za njeno pravo rascvetavanje sa nekim partnerom u budućnosti.

 

 

 

- Orgazam je orgazam, ali dubina orgazma može biti veća sa partnerom jer vi delite vašu seksualnu energiju sa drugom osobom i stavljate je u ljubavni kontekst. Time povećavate obim i intenzitet doživljaja. Da biste to postigli sami, potrebno je da poznajete sopstveno telo, da imate uzbudljive fantazije i da budete željni da ih bez osećanja krivice realizujete kroz masturbaciju u solo varijanti - kaže psihoseksualni terapeut.

Mnogi trikovi koji navodno dovode do savršenog orgazma ne postoje, kao što ne postoji siguran i zagarantovan orgazam. Žene moraju biti spremne na to, zapravo otvorene da se dublje povezuju sa partnerom u seksualnom činu. Kao što nema sigurne tehnike za erekciju ili kontrolu ejakulacije kod muškarca, tako nema ni trikova ni prečica kojim muškarci mogu ženama da pruže orgazam.

- Mislim da je najvažniji trik da muškarac "dozvoli" da se žena ponaša slobodno u seksu, da polako stimuliše njeno otvaranje na seksualnom planu. Sve ovo podrazumeva da i muškarac i žena imaju zadovoljavajuću seksualnu spoznaju i znaju da je stave u službu zajedničkog zadovoljstva. Poželjno je da muškarac bude voljan da uči, istražuje, pita i sluša ženu i njene potrebe, a žena spremna za povezivanje sa njim kroz otvorenu komunikaciju - ističe Fidanovski.

Postoje žene koje doživljavaju orgazam, a ne osećaju se duboko ispunjeno, radosno i zadovoljno, kao i žene koje sve to osećaju, a retko ili nikada ne doživljavaju orgazam tokom seksa. Fidanovski ističe da takav odnos žena prema orgazmu dovodi do zaključka da kvalitet seksualnog života isključivo zavisi od partnerskog odnosa i dodaje:

- Moglo bi se reći da je za većinu žena orgazam poželjna stvar, ali ne i primarna da bi se osećale dobro u svojoj koži i bile zadovoljne u partnerskom životu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading