Male promene u ishrani učiniće da vam kosa raste mnogo brže

Autor: Republika

Lifestyle

12.10.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne možete da dočekate da vam kosa poraste?

RepublikaFoto: pixabay.com
Malo se potrudite

o se, nažalost, ne može dogoditi preko noći, ali postoje načini kako taj proces možete ubrzati. Osim raznih seruma i drugih kozmetičkih preparata koji podstiču njen rast, važno je i ono što jedete. 

Ako uvedete male promene u svoju svakodnevnu ishranu, kosa će vam rasti mnogo brže a bićete zdraviji, piše Index.hr. "Najzdravija hrana za vašu kosu je i uopšte najzdravija za celo telo i bazira se na prirodnim, neprerađenim namirnicama, uglavnom biljkama", kaže američka nutricionistkinja Marija Marlov za Meri Kler i posebno ističe hranu bogatu gvožđem, cinkom, vitaminima C i B i omega-3 kiselinom. Drugim rečima, trebalo bi u svakodnevnu ishranu da uključite namirnice poput morskih plodova, mahunarki i jaja, koje će vam omogućiti dovoljnu količinu proteina i osim što će ubrzati njen rast, učiniće kosu zdravijom i jačom. Još neke druge namirnice koje podstiču brži rast kose su paprike, lisnato povrće, semenke i losos.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading