Pazite kako spavate da ne dobijete bore, možete da ih izbegnete na 5 načina

Autor: Večernji.hr

Lifestyle

27.09.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spavanje na licu ili na boku može da dovede do nastanka bora na obrazima i čelu, kažu dermatolozi

Foto: pixabay.com

Bore nastaju zbog nedostatka kolagena i elatičnosti kože što smanjuje volumen kože. Ako na to dodajete i pritisak spavanjem na boku, smanjićete proizvodnju kolagena, što će dovesti do pojave bora.

Spavajte na leđima

Spavanje na stomaku ili na boku znači da je stalan pritisak na licu. Tokom vremena, to će da uzrokuje bore od spavanja, a najbolji način da to sprečite jeste spavanje na leđima, kažu dermatolozi.

Ali, ova poza za mnoge je ljude vrlo neprijatna, pa predlažemo da se polako navikavate i doći će sve na svoje.

Promenite jastučnicu

Ako ne možete da se namestite i spavate na leđima, možete da izbegnete te bore zbog jastučnice ako pamučne zamenite svilenim ili satenskim. Stvar je u tome da po njima vaše lice "klizi", odnosno ima manje trenja pa se lice neće "zgužvati".

Isprobajte retinol

Ovo je valjda najbolje oružje protiv starenja. Vitamin A pomoći će licu da se pomladi i stimulirati proizvodnju kolagena, tako ćete sprečiti nastanak bora.

Koristite noćne kreme

One su teške, vrlo hidratantne i verovatno ne biste mogli da ih nosite tokom dana. Izaberite one koje sadrže hijaluronsku kiselinu koja će da vrati kožu u život. Ili iskoristite namirinicu iz kuhinje- Kokosovo ulje. To je namirnica koja je uzorkovala veliku revoluciju u bjuti industriji. Neke žene menjaju svoje noćne kreme kokosovim uljem.

Odmorite se!

Možda zvuči očigledno, ali dovoljna količina sna je zaista bitna. Spavajte između sedam i osam sati dnevno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading