DLAKE NA TELU SU NEOPHODNE! Evo za šta nam SVE služe!

Autor:

Lifestyle

27.06.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dlake imaju mnogo važnih uloga na našem telu. Ma koliko se trudili da ih uklonimo one su neophodann deo našeg organizma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Obrve kontrolišu količinu svetla koje ulazi u oko

ZAŠTITA

Dlake su važan deo zaštitnog sistema našeg tela. On služi da bi sprečio stranim česticama, poput prašine, ulazak u telo. Na primer, dlake oko očiju ne dopuštaju prašini da uđe u oko, a jednako je i s nosem i ušima.

TOPLOTA

Druga uloga dlaka je pružanje toplote. Primećujemo da nam se dlake u hladnim danima podižu, što čine da bi nam dale dodatnu izolaciju i tako podigle temperaturu tela. Dlake takođe "hvataju" svetlost iz okoline da bi smanjile gubitak telesne toplote.

DODIR

Dlake pomažu koži u primanju signala iz okoline, poput dodira. Zato imamo dlake na svim delovima tela, osim na stopalima i dlanovima.

POMOĆ MIRISNOJ KOMUNIKACIJI

Još jedna uloga dlaka jeste da pomogne "mirisnoj" komunikaciji. Naše telo ispušta feromone, hemikaliju koja daje jedinstven miris svakoj osobi. Dlake pomažu u zadržavanju tog jedinstvenog mirisa našeg tela, što će pomoći drugima da vas osete i reagiraju na vas. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading