OVE NAMIRNICE STVARAJU CELULIT!

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

21.06.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lagana hrana, siromašna zasićenim masnoćama, bogata vitaminima, mineralima, vlaknima i vodom - tako treba da izgleda ishrana koja će vas "čuvati" od celulita. A evo koje namirnice treba da izbegavate kako bi vas zaobišla "pomorandžina kora".

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne uništavajte telo zbog par minuta zadovoljstva

Zaslađeni sokovi 

Razni gazirani, a često i negazirani sokovi sadrže puno šećera aditiva i brzo smanjuju zategnutost kože. Zamenite ih običnom vodom u koju možete da dodati malo limuna. 

Pica 

Osim lošeg genetskog nasleđa, loša cirkulacija takođe može da pogoduje nastanku celulita. Pica se najčešće sastoji od puno masnoća i belog brašna - što je pogubno za cirkulaciju. 

Beli hleb 

Nutricionisti preporučuju da se belo brašno izbaci iz jelovnika - beli hleb povećava nivo insulina, donosi "prazne kalorije" koje podstiču nastajanje masnih ćelija. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Masna hrana i prerađevine 

Kobasice i ostale mesne prerađevine, maslac, margarin, pavlaka i punomasni sir puni su trans masnih kiselina, pa brzo dolazi do povećanog insulina u krvi, koji podstiče stvaranje masnih naslaga i celulita. 

Alkohol 

Alkohol sadrži velik broj toksina i kalorija. Uz to, vitamin C, kalcij i cink teže se apsorbuju u organizmu i na taj način alkohol blokira njihov učinak protiv masnoća. 

Šećer 

Hrana bogata šećerom izaziva nagli skok insulina koji podstiče stvaranje masnog tkiva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading