MLEKO I SODA BIKARBONA: Ova kupka čini ČUDA za stopala!

Autor: zena.blic.rs

Lifestyle

11.05.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema nas puno koje smatramo da su stopala jedan od najatraktivnijih delova tela. Međutim, kad dođu topliji dani, obujemo sandale ili japanke – a to znači da moramo pokazati svoja stopala svetu. A ako smo preko zime zaboravile na stopala, predstavićemo ih svima zajedno s grubom, suvom i tvrdom kožom, pukotinama na petama, žuljevima itd.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ponekad je dovoljno samo dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – zato ti preporučujemo ovaj jednostavan, a savršen "recept". Mnogi se kunu u ovaj "lek" za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvek imamo kod kuće. Pogledajte kako da napravite fantastičnu mešavinu od koje će vam stopala izgledati sjajno!

Potrebno je:

  • 2-4 šolje mleka,
  • šaka sode bikarbone,
  • veliki lavor

Kako da napravite mlečnu kupku:

1. Zagrejte mleko, pazite da ne bude prevruće. Možete koristiti dve do četiri šolje, zavisno od veličine lavora.

2. Ulijte mleko u lavor. Važno je da je lavor dovoljno veliki da oba stopala istovremeno stanu u njega i da budu sa svih strana potpuno uronjena u tečnost.

3. Natapajte prste u mleko oko pet minuta, a potom uzmite soda bikarbonu. Lagano ubacite u kupku.

Foto: pixabay.com

4. Umešajte sodu u mleko pomoću stopala.

5. Dobro natopite kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja – naročito donji deo peta i područje ispod prstiju. Masirajte tečnošću ta područja – naravno, slobodno koristite i ruke ako je potrebno.

6. Nemojte zaboraviti da potapate u tečnost i gornji deo stopala i zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masirajte ih tečnošću. To su delovi stopala koji se najviše vide kada nosite sandale ili japanke.

7. Kad ste dovoljno istrljali stopala, udobno se zavalite u fotelju, uključite TV i gledajte nešto dok se stopala fino natapaju.

8. Operite noge toplom vodom i dobro ih posušite.

Odmah bi trebalo da primetite kako vaša stopala sada izgledaju negovanije i podmlađeno! Ova kombinacija sastojaka deluje jer se međusobno nadopunjuju. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja omekšava kožu, dok soda bikarbona ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suvu i grubu kožu kad ona omekša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading