STIŽU VAS GODINE? Evo kako da niko to ne primeti!

Autor: elle.rs

Lifestyle

26.03.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi znakovi starenja kod većine žena (i muškaraca) pojavljuju se upravo u predelu oko očiju. Koža je tu najtanja i najosetljivija, pa zato brzo gubi elastičnost, a zbog žmirkanja, smejanja, svakodnevnog razvlačenja dok nanosimo i skidamo šminku, bore će se baš tu prvo pokazati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Budite odmorni iako vas stižu godine

Ipak, nastanak bora oko očiju može de donekle usporiti, ako vodite računa ovih nekoliko stavki:

Redovna upotreba kreme za područje oko očiju.

Ispijanje puno vode.

Zdrava ishrana, bogata voćem i povrćem.

Najmanje 7 sati sna svake noći.

Nošenje sunčanih naočara kako biste izbegli žmirkanje.

Naravno, makar vi dubili i na trepavicama, bore će se pre ili kasnije pojaviti, a vremenom će postajati dublje. Tada se možete poslužiti ovim savetima za šminkanje, uz koje ćete ih efikasno sakriti.

RepublikaFoto: pixabay.com

5 pravila za šminkanje oko očiju:

1. Nikada na područje na kom su bore ne nanosite puder.

2. Korektor nanesite pažljivo i ne preterujte sa količinom. Proizvod može samo ispuniti udubljenja koja stvaraju bore i time ih još više istaći.

3. Na deo iznad jagodica nanesite malo highlightera koji će odbijati svetlost i davati utisak savršenog i mladolikog tena.

4. Ako vam se čini da ste se previše zatrpali šminkom, na predeo oko očiju nanesite mrvicu hidrantne kreme koja će ublažiti utisak.

5. Zaboravite na look koji uključuje puno pudera i rumenila, a nenašminkane oči. To još više ističe bore i lice čini i do 5 godina starijim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading