ŽELITE DA SMRŠATE 10KG ZA MESEC DANA? Neka ovo bude vaš doručak

Autor: Republika

Lifestyle

14.03.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko se pridržavate ove dijete, možete da smršate i više nikada ne vratite kilograme.

RepublikaFoto: pixabay.com

Doručak je najvažniji obrok tokom dana jer obezbeđuje potrebnu energiju za ostatak dana, pa se predvodnica dijete "Velikog doručka" Daniela Jakubovič bukvalno zalaže za realizaciju izreke: "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah."

U svojoj knjizi "Dijeta velikog doručka" Jakubovič tvrdi da će doručak od 600 do 850 kalorija pre devet sati ujutro delovati kao saveznik metabolizma i drastično podstaći mršavljenje i uravnotežiti hormone, sagoreti masne naslage, piše Express.hr.

- Obilan doručak zapaliće metabolizam, ali ključno je da doručak bude bogat proteinima i vlaknima. Ako se pridržavate svih pravila dijete, za 30 dana možete smršati i do 10 kilograma, a istovremeno jesti sladoled, picu i namirnice koje druge dijete ne dozvoljavaju - kaže ona.

Kod strožije verzije dijeta Velikog doručka za doručak se unosi oko 600 kalorija, a za ručak i večeru do 300 kalorija, mada postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.

- Doručak je važno jesti već 15 minuta nakon ustajanja. Čak i oni koji ne osećaju glad ujutru, posle dve nedelje će se prilagoditi i buditi gladni - ističe.

Šta možete da jedete

Svaki dan počinje obilnim doručkom i odvajanjem bar pola sata za uživanje u njemu.

Primer doručka koji autorka ističe sastoji se od omleta sa tri belanca, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mafina sa sirom, pahuljica od žita sa 200 mililitara mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača.

Iz dana u dan jedan doručak treba da se sastoji od sedam porcija proteina među kojima su dve porcije mlečnih proizvoda, dve porcije ugljenih hidrata, dve porcije masti i jedne porcije slatkog deserta.

Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dve porcije povrća sa skrobom i jedne porcije voća.

Večera se sastoji od tri porcije proteina, dve porcije povrća sa skrobom i dve porcije voća.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading