A ŠTA MOŽE ZIMA MENI: Trikovi pomoću kojih štitite kožu od hladnoće!

Autor: Blic žena, Republika

Lifestyle

28.02.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je mnogo hladno, briga o koži mora da bude pojačana. Prvo stradaju ruke, usne i lice, logično, jer su najizloženiji delovi tela. Ima načina da ih sačuvate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nega kože na niskim temperaturama mora da bude pojačana

Na drastično niskim temperaturama prvo strada koža lica i ruku i neophodno je da unesete neke izmene u vašu svakodnevnu negu. Savete za negu kože tokom niskih temperatura, daje dermatolog Gorana Isailović. 

- Masna koža u hladnim danima bolje podnosi niske temperature nego suva i osetljiva. Ponekad tokom primene proizvoda za odmašćivanje kože u zimskim mesecima javlja se osećaj suvoće i dehidratacija kože, pa je zato potrebno staviti ovlaživače vazduha u prostorije sa centralnim grejanjem i nanositi individualno odabrane hidratišuće i emolijentne kremove za negu kože - ističe Gorana.

Ona takođe savetuje da tokom zimskih niskih temperatura treba smanjiti upotrebu čistača kože lica i smanjiti učestalost pranja ruku i tuširanja. Najbolje je koristiti uljne kupke uz obavezne proizvode za negu nakon kupanja bez obzira o kakvom tipu kože se radi, a posebnu pažnju dugujete i usnama.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Naročito je važna nega usana emolijensima i balzamima. Savetuje se po potrebi i piling mekanom četkicom za zube, i naravno, prilikom izlaska napolje zaštita usana mekim šalom - ističe.

Što se tiče kože ruku, savetuje se zaštita rukavicama uz manje pranja i česće nanošenje kremova za negu, a ako ove hladne dane provodite na planini, obratite pažnju i na zračenje.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Na planinama kao i u svakoj prilici gde uz sneg imamo i periode sunčanog vremena, savetuje se primena zaštitnog krema. Šminka treba istovremeno i da neguje kožu - zaključuje Gorana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading