Ovo je čudesan lek za brži rast i gustinu kose po receptu naših baka!

Autor: Republika

Lifestyle

27.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kopriva je prirodni lek koji pomaže pri isceljenju organizma i raznih tegoba, idealna je za detoksikaciju i kao dodatak raznim jelima, ali ima i čarobno dejstvo na lepotu vaše kose.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kopriva sadrži vitamine A, C, D, B i K, serotomin, histamin i brojne antioksidante. Još od davnina, naše bake su koristile koprivu za negovanje kose. Ova korovska biljka pomaže osobama sa retkom i slabom kosom, kao i onima sa tankom dlakom.

Preporučuje se i kod problema sa opadanjem kose i peruti, a možete je iskoristiti na najjednostavniji način.

Nisu vam potrebni skupi preparati i tretmani, već iz prirode možete uzeti sve što vam je potrebno da nahranite svoju kosu.

RepublikaFoto: Photo by Element5 Digital on Unsplash
Foto: Ilustracija

Evo kako da napravite melem za kosu od koprive

Sastojci:

  • 300 g svežeg lista koprive
  • 2 l vode

Priprema:

Listove koprive prelijte sa hladnom vodom i ostavite da prenoći. Nakon toga procedite koprivu i dobijenu tečnost sipajte u jednu bočicu.

Nakon što operete kosu svojim šamponom i isperete je, pospite kosu tečnošću u kojoj je stajala kopriva i nekoliko minuta masirajte teme glave kako biste ojačali koren dlake.

Posle upotrebe tečnosti od koprive ne morate ispirati kosu, već je osušite.

Ovaj tretman možete često primenjivati, a promene će ubrzo biti vidljive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mila

28.04.2020 20:36

Tako jantamanim biljne vaši sa cveća, dajte manire se gluposti. Da ste rekli napraviti čaj pa popiti što i to ne sme svako ajde da poverujem. Ali ako vam odstoji dva dana ta kopriva u vodi dobija se super djubtivo za biljke. I uzasno smrdi i to recite.