Japanska maska za lice je totalni hit u svetu: Bore nestaju veoma brzo, a evo kako se pravi!

Autor: Republika

Lifestyle

22.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno ste imali prilike da primetike kako su Japanke mladolike i imaju perfektan porcelanski ten. Jedna od tajni je i u nezi kože koju praktikuju od davnina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna od tih metoda, konkretno namenjena zreloj koži i koži na kojoj su se javile prve bore, jeste maska za lice koja revitalizovati vašu kožu, redukovati bore i vratititi koži tonus i sjaj. Jednom rečju – podmladiće je!

Tajna japanske maske za kosu leži u njenim sastojcima koji koži vraćaju neophodnu elastičnost, dubinski je hrane i hidriraju i na taj način smanjuju i redukuju čak i najdublje bore. Glavna namirnica zadužena za ovakav efekat na kožu je pirinač! Pirinač je bogat vitaminom B koji regeneriše vašu kožu, otklanja površinska oštećenja nastala na koži i usporava proces starenja.

U njegovu efikasnost u borbi protiv bora uverićete se i sami nakon samo jedne upotrebe ove magične maske za lice.

Potrebni sastojci za masku od pirinča

  • Pirinač
  • Kokosovo mleko
  • Med
  • Pirinčana voda

Priprema

Dve do tri kašike pirinča skuvajte tako da bude potpuno mekan, kada je gotov procedite ga i vodu u kojoj se kuvao ostavite sa strane. Skuvani pirinač isperite pod mlazom hladne vode, a zatim mu dodajte kašiku toplog kokosovog mleka i dobro izmešajte. U smesu zatim dodajte kašiku meda i kašiku vode u kojoj se kuvao pirinač i sve dobro sjedinite u kompaktnu smesu. Masku nanesite na prethodno očišćeno lice i držite oko pola sata, a zatim je isperite mlakom vodom i kožu dobro osušite. Nakon maske na lice možete naneti neku laganu hidratantnu kremu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading