I ulepšava, i leči: Aktivni ugalj čisti telo od otrova, briše akne, izbeljuje zube...

Autor:

Lifestyle

10.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi ne znaju ili nisu nikad ni čuli za to da bi ugalj mogao da se upotrebljava u svrhe boljeg zdravlja i lepšeg izgleda.

RepublikaFoto: commons.wikimedia.org/Ravedave
Aktivni ugalj

Sigurno ste dosad čuli da su mnogobrojni toksini iz najrazličitijih izvora uzrok narušenog zdravlja, izgleda i raspoloženja. Još sigurnije ste dosad naišli na mnogobrojne savete o detoksikaciji i uklanjanju štetnih materija iz tela. Jedan od možda najčudnijih, ali sasvim prirodnih načina da očistite telo do toksina jeste da u te svrhe upotrebite aktivni ugalj.

Površina aktivnog uglja jeste negativno naelektrisana. Za razliku od nje, toksini u telu su pozitivno naelektrisani i, kao takvi, se vezuju za njegovu površinu i ostaju zarobljeni u njegovim porama. Medicinski ugalj ne upija toksine, već ih, na neki način, lepi za površinu, slično kao magnet. Zajedno s njim, toksini se izbacuju iz tela kroz stolicu. Na sličan način deluje i spolja. Prikuplja toksine i nečistoće sa kože i zuba i zatim ih jednostavno isperete vodom.

Rusi ga svakodnevno koriste jer je odličan apsorbent, upija sve toksine i otrove, te leči mnoge tegobe. Pritom, jeftin je i lako dostupan. Aktivni ugalj dobija se od izgorele kore kokosovog oraha, a dodaje mu se malo šungita u prahu. Možete ga kupiti u apotekama kao medicinski aktivni ugalj.

Ruski lekar otkriva u koje svrhe sve možete da koristite aktivni ugalj.

Ne pomaže u ovim slučajevima

Aktivni ugalj je vrlo efikasan ako se uzme tokom prvog sata nakon uzimanja toksina, međutim, postoje neke materije kod kojih on nije efikasan, a to su:

- alkohol

- cijanid

- metali kao što su gvožđe i litijum

- neke kiseline koje brzo oštete unutrašnje tkivo

ČIŠĆENJE TELA OD TOKSINA

Prema istraživanjima, aktivni ugalj sprečava gastrointestinalne apsorpcije raznih lekova i toksina u hitnim situacijama, a takođe povećava njihovu eliminaciju, čak i nakon što se apsorbuje u telu. To uključuje predoziranje lekovima kao što je acetaminofen, aspirin, opijum, kokain i morfin, toksini iz pesticida, merkur, olovo i druge hemikalije. Važno je da, u slučaju nužde ili hitnog slučaja, kontaktirate sa lekarom koji će znati da odredi dozu aktivnog uglja koja vam je potrebna.

UGRIZI I UBODI PČELA

Ukoliko na topao oblog stavite aktivni ugalj s malo vode i kukuruznog brašna ili lanenog praha, dobićete lek za pčelinje ubode. Takođe, topla obloga od aktivnog uglja može izlečiti ugrize nekih smrtonosnih životinja, kao što je ugriz crne udovice.

POBOLJŠAVA ZDRAVLJE KOŽE

Budući da aktivni ugalj uklanja toksine iz organizma, to može pomoći i kod uklanjanja akni i drugih kožnih nečistoća, a koristi se i kod uklanjanja šminke.

IZBELJUJE ZUBE

Iako možda čudno zvuči da crni prah može izbeliti zube, aktivni ugalj je vrlo koristan kod izbeljivanja. Sve što treba da uradite jeste da stavite malo aktivnog uglja na četkicu za zube, iščetkate i isprate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading