Ova voćka čisti mitisere kao od šale

Autor: Novosit, Prva, Republika

Lifestyle

25.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crne tačkice koje licu ne dozvoljavaju da zasija punim sjajem, miteseri, dosadna su i neizbežna pojava kod svih. Najčešće se nalaze na području čela, nosa i brade, a potpuno možete da ih uklonite samo redovnim odlascima kod kozmetičara. Međutim, privremeno možete i sami da ih uklonite, koristeći prirodna sredstva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Limunov sok sužava pore i smanjuje masnoću kože, dezinfikuje je i uklanja mrtve ćelije. Nanesite sveže isceđen sok od limuna, pomešan s malo vode, na lice i ostavite ga da deluje preko noći. Ujutro isperite mlakom vodom. Ako osetite produženo peckanje, odmah isperite lice. Pritom, nikada nemojte odmah nakon tretmana lica limunom da se izlažete direktnoj sunčevoj svetlosti, jer ova voćka čini kožu fotosenzitivnom, pa može da dođe do depigmentacije.

Drugi vid borbe protiv mitesera je maska od crnog bibera i urade (dobija se dugotrajnim kuvanjem surutke). Pomešajte po kašičicu oba sastojka i smesu nanesite na područje pod miteserima. Nakon nekoliko minuta, kada se maska osuši, isperite lice toplom vodom. Krastavac je vrlo koristan u smanjenju upale kože i kod uklanjanja mitesera i akni. Oljuštite nekoliko krastavaca i izmiksajte ih u blenderu, kako biste dobili smesu koja će vam poslužiti kao maska. Nanesite je na lice, pa isperite toplom vodom nakon 10 minuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading