Zbog zagađenja vazduha koža brže stari: Podmladite i očistite kožu uz prirodne ruske recepte!

Autor: J. ŠPIČIĆ

Lifestyle

28.02.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez obzira na to gde živimo, zagađenje vazduha, osim što utiče na zdravlje, ima veliki uticaj i na naš najveći organ, kožu.

RepublikaFoto: Photo by Icons8 Team on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ruski dermatolog Galina Ostaškova istakla je da smo na svakodnevnoj bazi izloženi hemikalijama, smogu i dimu, što za posledice ima dehidraciju kože, prerano starenje, umoran beživotan ten, bore i zapušene pore, kožu sklonu crvenilu, suvu kožu sklonu svrabu, akne.

Ostaškova daje savete za antioksidativnu negu.

- Logično rešenje za problem izloženosti zagađenju jeste pojačana higijena, ali jednostavno umivanje lica nije dovoljno da se ove čestice uklone jer su zarobljene u porama. Svakodnevna antioksidativna nega i detoks kože od svih oblika zagađenja biće vam od pomoći - rekla je Galina Ostaškova i naglasila da je bitno hidrirati kožu, ali i organizam.

Vitamin C obnavlja i čisti kožu, posvetljava je, daje joj sjaj i stimuliše proizvodnju kolagena

HIDRACIJA

- Dehidrirana koža nije isto što i suva koža. Svim tipovima kože potrebna je hidracija jer svaka koža može biti dehidrirana ili isušena, pa i ona sa aknama i masna. Nedovoljan unos vode kroz kozmetičke hidrantne preparate utiče na starenje kože. Zapravo, od dehidratacijskih mrlja nastaju bore, a koža gubi volumen - objašnjava dermatolog.

RepublikaFoto: Photo by Nika Akin on Unsplash
Foto: Ilustracija

Kako zagađenje deluje na kožu?

Postoji pet tipova zagađivača vazduha koji deluju kao najveći rizik za izgled kože

1. Izduvni gasovi automobila

2. Dim cigareta

3. Nusprodukti proizvodnje

4. Nanočestice

5. Smog

Probleme sa kožom koji ovi zagađivači prouzrokuju su:

1. Smeđe fleke

2. Neujednačen, umoran ten

3. Bore

4. Proširene pore

5. Osetljiva koža sklona crvenilu

6. Suva koža sklona svrabu

7. Akne

Blagotvorna je nega bogata hijaluronskom kiselinom. Za vrlo suvu kožu prirodna ulja dodatno čine da zarobite vlažnost i poboljšate zaštitnu barijeru.

TEMELJNO ČIŠĆENJE KOŽE

Jednostavno umivanje lica nije dovoljno da se ove čestice uklone jer su zarobljene u porama. Koristite umirujuće kreme, umivanje nežnim sredstvom bez agresivnih deterdženata da se rešite prašine, čestica zagađivača, mikroba, itd. koji su se nakupili na koži tokom dana. Piling dva puta nedeljno pomoći će da se otpuše pore, odbace mrtve ćelije, prljavština i bakterije koje se nakupljaju na koži. Hemijski piling prepustite stručnjacima.

Vitamin C obnavlja i čisti kožu, uz to je posvetljava, daje joj sjaj, stimuliše proizvodnju kolagena. Deluje preventivno protiv slobodnih radikala, smanjujući pojavu fleka, i opuštanja kože.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading