Budućnost mode je veganska! 17 svetskih brendova bez krzna

Autor: Republika

Lifestyle

23.02.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija za upravljanje odećom - Global Brends Grup (GBG) koja poseduje Akuataliju i licencira više desetina drugih brendova, odlučila je da odbaci krzno životinja. Modna grupa sa sedištem u Hongkongu više neće proizvoditi krzno za Akuataliju, svoj luksuzni brend ili bilo koju drugu marku koju licencira, uključujući "Calvin Klein", "Kenneth Cole", "Ellen Traci", "Juici Couture", "Frie, Spider", "Tahari", "Jones Nev Iork", "Sean John", "Koze", "Dakine", "Kati Perri", "Karen Millen", "Tarin Rose" i "AllSaints".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustarcija

PETA, grupa koja je upravo napustila deceniju dugu kampanju "Radije goli nego da nosimo krzno", aplaudirala je modnom konglomeratu zbog "njegove saosećajne i poslovno spretne odluke da zabrani krzno". Direktorka Peta Elisa Alen rekla je da odluka GBG-a pokazuje da je "budućnost mode veganska".

PETA poziva sve trgovce na malo da zadovolje rastuću potražnju za luksuznim alternativama bez okrutnosti. Etični kupci, jednostavno ne žele da se životinje zlostavljaju i ubijaju za kapute, ogrlice ili manžete, dodato je u saopštenju za javnost. GBG je prethodno zabranio upotrebu nojeve kože i perja tokom 2016. godine, a 2017. uklanjao vunenu angorsku vunu.


Eko-svesni brendovi

GBG se pridružila brojnim drugim modnim markama koje su poslednjih godina ostale bez krzna, uključujući "Gucci", "Burberri", "Brend Karl Lagerfeld", "Prada" i "Chanel". Prošlog decembra, modna marka Karl Lagerfeld konačno se priklonila neumoljivom pritisku PETA-e da objavi da neće uključiti krzno u svoje buduće dizajne.


Tada je direktor grupe za životinje Alen u izjavi rekao - etični kupci jednostavno ne žele da se životinje zlostavljaju i ubijaju za kapute, ogrlice ili manžete, a ove zabrane krzna dokaz su da se modna industrija menja u susret sve većoj potražnji za luksuznim, životinjama prilagođenim alternativama.

"Maci's Inc", najveća američka robna kuća sa 900 prodavnica u 44 države takođe je zabeležila da će lanac modnih prodavnica isključiti sve krznene predmete na svojim robnim mestima - "Maci's" i "Bloomingdale's" - kao i na njenim veleprodajnim prodavnicama, uključujući "Maci's Backstage" i "Bloomingdale's Outlet" do kraja 2020. godine.

Uz modne etikete, mnoštvo slavnih, modnih ikona i članova autorskih prava odustalo je od krzna da bi izrazilo solidarnost sa životinjama. Kraljica Elizabeta II, 93-godišnji monarh postala je prvi član kraljevske porodice koji je javno izbegao krzno. Prošlog novembra, Angela Keli, lični savetnik i garderober Elizabete II tokom 25 godina, izjavila je da je kraljica odbacila krznenu odeću i da će ubuduće koristiti samo veštačko krzno.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading