Želite sveže i mladoliko lice? Ova prirodna maska zaštitiće vašu kožu i dati vam neodoljiv sjaj

Autor:

Lifestyle

12.02.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna koža i svež izgled lica je želja svih. Ali, to nije moguće uvek postići zbog različitih uticaja koje koža trpi. Jednostavne prirodne maske kojima ćete stalno tretirati kožu je najdostupnije i najbolje rešenje za mladalački izgled lica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Za sjajnu kožu lica koristite prirodnu masku

Odlazak u kozmetičke salone na tretmane kože koji bi doprineli sjajnom izgledu lica nisu trajno rešenje. Nakon tretmana, lice izgleda mlado i sveže samo nekoliko dana, a onda se ponovo vraća onaj bezizražajan izgled. Pored toga, da bi postigli što bolji efekat, kozmetička sredstva u salonima sadrže jake hemikalije koje mogu čak i ošteti kožu.

Sa druge strane, koža lica je stalno izložena negativnim uticajima vetra i česticama prašine i zato je najbolje rešenje koristiti prirodnu masku kojom možete redovno pružati tretman vašoj koži.

Maska od banane i bademovog ulja nije skupo kozmetičko sredstvo i lako se spravlja.

Banane su bogate vitaminom B6 koji omogućava da se sve nečistoće skinu sa kože lica i istovremeno pravi zaštitni sloj koji će odbiti sve negativne uticaje. Takođe, bogata je antioksidansima koji podmlađuju kožu.

 

 

Bademovo ulje je bogato vitaminima D i E, kao i velikom količinom kalijuma i magnezijuma, koji koži daju mekoću i čine da koža bude sjajna, a vaše lice izgleda mlado i sveže.

Priprema maske

Za ovu masku vam je potrebna jedna banana i 3 supene kašike bademovog ulja.

Maska se priprema tako što u činiju izmrvite jednu bananu i dodate maslinovo ulje, sve sastojke dobro izmešajte dok se ne dobije kompaktna masa. Nakon toga nanesite masku na lice i držite je 20 minuta. Posle ovoga masku isperite hladnom vodom. Tretman možete koristiti 2 puta nedeljno.

 

 

Sastojci za spravljanje ove maske nemaju nikakvih negativnih uticaja, a obezbediće vam redovan tretman koji će vašu kožu lica učiniti sjajnom i svežom, i zaštićenom od negativnih uticaja vetra i prašine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading