Pirinčana voda u službi lepote: Od danas je nećete prosipati za badava

Autor: Mediji

Lifestyle

31.01.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Azijatkinje vekovima unazad koriste pirinčanu vodu zu službi lepote, bez obzira da li je u pitanju nega lica, tela ili kose.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nežna struktura pirinčane vode umiruje iritiranu kožu, posvetljuje ten i pomaže kod problema sa suvom kožom.

Istraživanja su dokazala da pirinčana voda blagotvorno utiče na kožu koja je iritirana nakon sunčanja. Takođe, pirinčano vino sadrži kolagen koji čuva elastičnost kože i smanjuje znakove starenja. Antioksidanti iz pirinča čiste kožu, osvežavaju, hidriraju i usporavaju nastanak bora.

Evo kako da napravite jednostavnu masku za lice od pirinčane vode:

Potrebna vam je jedna šolja po mogućnosti organskog pirinča i platneni ubrus. Ostavite pirinač u vodi da prenoći, a sutra promenite vodu i ostavite ga da se skuva. Procedite pirinač i dobijenu vodu ostavite da se ohladi. Na platnenom ubrusu isecite deo za oči, nos i usta, a zatim ga stavite u ohlađenu vodu na 10 minuta. Natopljeni platneni ubrus stavite na lice i držite masku oko 15 do 30 minuta. Nakon upotrebe operite lice običnom vodom.

Masku možete koristiti svakog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading