Sve što treba da znate o pilingu!

Autor: lepotaizdravlje

Lifestyle

29.10.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piling kože jedan je od najvažnijih skin care koraka, kada je u pitanju naša beauty rutina, upravo jer se nakon pilinga i otklanjanja površinskih nečistoća i mrtvih ćelija pokreće cirkulacija krvi i dubinska regeneracija kože. Rezultat je mlada, osetljiva koža koju detaljno treba štititi od spoljašnjih uticaja, kako bi zadržala svoj zdrav i besprekoran izgled.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Postoji mnogo različitih vrsta pilinga, od onih površinskih do dubinskih. Ukoliko vam je neophodan dubinski piling kože, neophodno je da se sa dermatologom posavetujete oko tehnike, koja će vam najbolje odgovarati. Kada su površinski, blagi pilinzi u pitanju, njih možete nanositi sami u udobnosti svoga doma, kako biste uklonili snečistoće sa površine kože, posvetlili hiperpigmentacije i rešili probleme sa suvom kožom, koja se peruta.

Ukoliko imate osetljivu, nežnu kožu, odaberite pilinge bez agresivnih hemijskih sastojaka, koji blago deluju na epiderm i imaju hidratantni i regenerišuć učinak na kožu.

Posebno je bitno da kožu adekvatno negujete nakon pilinga. Način na koji negujete kožu uticaće na kvalitet vaše mlade kože, pa je bitno da je hranite, hidrirate i temeljno čistite od nečistoća. Adekvatna nega u vidu noćne kreme sprečiće pojavu flekica na koži nakon pilinga, kao i perutanje kože, uz to, ne zaboravite na dodatnu hidrataciju u vidu sheet maski, barem 2 puta nedeljno.

Što se učestalosti nanošenja pilinga tiče, ako je reč o kućnoj varijanti, neka to bude 2 puta nedeljno, kako biste koži dali prostora da se potpuno regeneriše, dok su za dubinske tretmane i kozmetičke pilinge preporuke da ih obavljate u ciklusu od 4 do 6 tretmana sa pauzom od dve nedelje između svakog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading